• Kontakt telefon

  + 385 1 4573 937

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2012. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

07.05.2009.

Afganistan Inshallah - izložba fotografija


Galerija Trag ( Rijeka, Kružna 16, Club Palach). Otvorenje izložbe bit će 21.5. u 20 sati a postav će biti izložen do 5.6.2009.

Na izloženim fotografijama, isječcima afganistanskog, života mladi bračni par Ivana Stipić Lah i Samo Lah, osebujno govore o proživljenim trenutcima u toj zemlji bogate kulture i iznimno toplih ljudi. Želja im je bila progovoriti o afganistanskoj tradici, ljudima i kraju, te svoja iskustva i doživljaje objediniti u obliku izložbe posvećene Afganistanu. Zanimljivo je spomenuti da izložba nosi osobit pečat životnosti jer Ivana i Samo borave, rade i preživljavaju gotovo tri godine na ulicama Kabula. Ivana u funkciji terenskog novinara i voditelja grupe za trening novinara u Kabulu, dok Samo okom fotoaparata neumorno hvata bezbroj vizualnih zapisa o viđenom i doživljenom. U Afganistanu su radili od travnja 2006. do veljače 2008.

I dok većina drugih stranaca svoje kabulske dane provodi u skupocjenim kućama u elitnom dijelu grada ili u jednom od elitnih, "foreign pasportss only" restorana, Ivana i Samo pronalaze djelove Kabula u koje stranac nije ušao desetljećima. Žive u kući daleko od sigurnog centra, sa susjedima Afganistancima i po običajima Afganistana.Podijeli zanimljivost sa društvom: