• Kontakt telefon

  + 385 1 4573 937

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2012. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

26.11.2008.

KonferencijaMladi u Hrvatskoj smatraju da bi se broj žena u politici povećao kada bi žene pokazale više inicijative i interesa, uključile se u rad političkih stranaka i izborile se za visoke položaje na kojima se donose odluke. S druge strane, mlade žene tijekom političkog djelovanja susreću se s dvostrukom diskriminacijom, onom temeljenom na dobi i onom temeljenom na spolu. Mlade politički aktivne žene često su suočene sa seksizmom i patronizirajućim tretmanom što ponekad dovodi i do njihovog povlačenja iz politike.

Za manje od pola godine u Hrvatskoj se održavaju lokalni izbori i vrijeme je da se zapitamo kolika je politička participacija mladih žena, kakva je pozicija mladih žena u politici te na koji se način ona može unaprijediti. Uvažavanje interesa te unapređenje sudjelovanja mladih žena u politici može dovesti i do uravnoteženog sudjelovanja žena u lokalnim i nacionalnim tijelima vlasti.

Istovremeno traje proces donošenja novog Nacionalnog programa za mlade te je ova Konferencija doprinos otvaranju javne rasprave o potrebi uvođenja rodne perspektive u javne politike za mlade.

Pozivamo Vas da sudjelujete na Konferenciji te doprinesete raspravi o političkoj participaciji mladih žena. Molimo da svoje sudjelovanje na konferenciji potvrdite na e-mail cesi@zamir.net do 12.prosinca 2008. godine.

# Program konferencijePodijeli zanimljivost sa društvom: