• Kontakt telefon

  + 385 1 4573 937

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2012. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

24.05.2011.

Okrugli stol o ulasku Hrvatske u EU


U ponedjeljak, 23. svibnja u zajedničkoj organizaciji njemačke političke zaklade Heinrich Böll te Zaklade Otvoreno društvo, održan je međunarodni okrugli stol: „Kraj pregovora s Europskom unijom: iskorak ili raskorak?“ Okrugli stol, koji je održan u Novinarskom domu Zagreb, bio je podijeljen u dva panela: prvi, pod nazivom: „Iskorak ili raskorak?“ pokušao je kroz širu sliku sagledati pripremljenost Republike Hrvatske za članstvo u EU, posebno u kontekstu ekonomske krize, niske javne potpore pristupanju, upitnih kapaciteta javne uprave da odgovori izazovima članstva i slično. Drugi panel, nosio je naziv: „Poglavlje 23 – pravosuđe i temeljna prava“, usmjerio se konkretno najkontroverznije poglavlje o kojem uvelike ovisi i datum završetka pristupnih pregovora RH s Europskom unijom. Posebnan je značaj pridan i inicijativi koalicije 15 organizacija civilnog društva koje su iznijele svoje zajedničko mišljenje o (ne)spremnosti RH da spomenuto poglavlje zatvori, zahtjevajući među ostalim i osnivanje nadzornog mehanizma koji bi pratio provedbu zakonodavnog okvira u području poglavlja 23 u periodu nakon zatvaranja tog poglavlja.

Na okruglom je stolu ispred MMH sudjelovao Nikola Buković, koordinator programa nacionalnih i lokalnih politika za mlade.
 
Podijeli zanimljivost sa društvom: