• Kontakt telefon

  + 385 1 4573 937

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2012. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

02.05.2011.

Youth Policy Backpack na turneji


Mreža mladh Hrvatske i Mladinski svet Slovenije su od 27. do 29. travnja posjetili 11 gradova i 12 organizacija mladih u sklopu promocije publikacija koje su nastale u projektu Youth Policy Backpack.

Cilj projekta Youth Policy Backpack je okupiti mlade koji su aktivni u procesima politike za mlade iz cijele Europe kako bi razmijenili znanja i iskustva u razvijanju tog područja. Projekt potiče suradnju organizacija mladih u Europi i prenosi relevantne alate i znanja među organizacijama kako bi se ojačala njihova uloga u izgradnji zajednica. Kao produkt aktivnosti projekta (konferencija i trening) nastale su tri publikacije koje pokrivaju široko područje sudjelovanja mladih na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Tijekom tri dana, tri tima sastavljena od hrvatsko-slovenskog para prezentirali su projekt u Varaždinu, Čakovcu, Petrinji, Splitu, Kaštelima, Kninu, Osijeku, a posjetili smo i Donji Miholjac, Slatinu, Belišće i Bršadin. Lokalne organizacije bile su su-organizatori prezentacija: VUK, Autonomni centar, K.R.I.D., Info zona, Trokut mladih Kaštela, HUK i Info centar Osijek. S nekoliko organizacija održali smo informativne sastanke i uručili im publikacije: KRIK, Migra, Centar mladih Belišće, Volonterski centar Osijek i Klub mladih Bršadin.

Cilj događanja je bio što šire prezentirati i diseminirati publikacije u sektoru mladih i među drugim dionicima, ali i pokrenuti diskusiju o raznim pitanjima koja su relevantna organizacijama na lokalnoj razini. Razgovaralo se o izazovima s kojima se suočavaju organizacije mladih: nedostatak financiranja, održivost organizacija, suradnja s lokalnim vlastima, uključenost u donošenje odluka, rad savjeta mladih, suradnja s drugim orgnaizacijama, nedostatak lokalne infrastrukture za mlade i slično. Prezentacije su također bile prilika za iniciranje ideja za nove projekte i intenziviranje suradnje Mreže i njezinih članica.

Pred nama su daljnje prezentacije. U Vukovaru smo 6. svibnja, a tri lokalne prezentacije u Sloveniji (Maribor, Piran, Litija) održat će se 10. svibnja.
Podijeli zanimljivost sa društvom: