• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

07.07.2016.

Idea Camp 2017. - Zajednice u pokretu


Migracije, nepovjerenje u tradicionalne institucije i širenje jaza između ideje demokratske Europe i  njezine stvarnosti podijeljenog kontinenta među najvećim su izazovima s kojima se danas suočavamo. Ovi izazovi nisu novi, ali su dosegli razinu koja izravno utječe na postojeće sustave i politike kako na nacionalnim razinama, tako i na razini Europe.

Treći Idea Camp Europske kulturne fondacije nazvan je Zajednice u pokretu i usredotočit će se na sadašnje pozitivne i radikalne pokrete otpora koji se usuđuju suprotstaviti antidemokratskim praksama. Idea Camp održat će se od 1. do 3. ožujka 2017. u Španjolskoj i tamošnji će mu domaćin biti Platoniq. Okupit će 50 sudionika i sudionica čije svježe i inovativne ideje pokazuju čvrstu želju da se doprinese učinkovitom jačanju političke imaginacije, te uspostavi mostova i razvoju društva sa snažnijim osjećajem socijalne pravde. Idea Camp temelji se na vrijednostima dijeljenja, uključivosti i otvorenosti te tvorcima ideja (Idea Makers) nudi jedinstvenu mogućnost upoznavanja kolega iz različitih miljea i različitih vizija koji dolaze iz Europe i njezinih susjednih zemalja.

Nakon Poziva za prijavu ideja 50 sudionika i sudionica bit će odabrano sukladno smjernicama poziva. Europska kulturna fondacija pokrit će troškove puta i sve troškove povezane s boravkom u Španjolskoj tijekom održavanja Idea Campa za najviše jednog predstavnika ili predstavnicu svake ideje.

Nakon Idea  Campa sudionici i sudionice bit će pozvani da dostave konkretan plan daljnjeg istraživanja vezanih uz njihove ideje. Odabrat će se 25 prijedloga kojima će se dodijeliti sredstva za istraživanje i razvoj u najvišem mogućem iznosu od 10 tisuća eura za svaki pojedini prijedlog.

Detaljnije o događanju te procesu prijave saznajte ovdje.

Rok za podnošenje prijava je 20.9.2016.
Podijeli zanimljivost sa društvom: