• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

22.10.2015.

Kako poučavati održivi razvoj u školama – uloga nevladinih organizacija


U Zagrebu , u četvrtak, 29.10.2015. od 13h na Trgu kralja Petra Krešimira IV. 2 (zgrada SSSH) održat će se radionica “Kako poučavati održivi razvoj u školama – uloga nevladinih organizacija“.

Cilj radionice je razmjena primjera dobre prakse u poučavanju o održivom razvoju (aktivnosti, metode, alati, uklapanje u postojeći kurikulum), predstavljanje dodatnih opcija za poučavanje (didaktičke igračke, on-line alati) te diskusija o ostalim mogućnostima poučavanja, s naglaskom na modul održivi razvoj unutar predmeta građanski odgoj i obrazovanje.

Brojne organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom okoliša imaju želju uključiti teme okoliša, energije i održivog razvoja u škole, ali često nemaju kapaciteta (vremenskih i financijskih) ili prikladnih alata da bi željeno provele. Također, s obzirom na to da nema sustavnog provođenja edukacije o održivom razvoju u školama, poučavanje o istom uglavnom ovisi o entuzijazmu pojedinih nastavnika ili ravnatelja. Može li uvođenje građanskog odgoja (modul održivi razvoj) riješiti ovaj problem? Koja je moguća uloga organizacija civilnog društva u poučavanju održivog razvoja? Cilj nam je potaknuti aktivnu diskusiju o ovim pitanjima i doći do zajedničkih zaključaka kako možemo poboljšati edukaciju o održivom razvoju u školama.

Radionica je namijenjena:

·         organizacijama civilnog društva koje se bave zaštitom okoliša i/ili održivim razvojem,

·         organizacijama koje aktivno rade sa školama i/ili se bave poboljšanjem kvalitete obrazovnih programa,

·         nastavnicima koji su u matičnim školama već aktivni u implementaciji aktivnosti kojima se poučava održivi razvoj,

·         ostalim zainteresiranima.

Obrazac za prijave dostupan je ovdje. Zainteresirane molimo da se prijave do utorka, 27.10.2015.

Program događanja
Podijeli zanimljivost sa društvom: