• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

10.11.2015.

Nacionalni trening o DEAR pristupu


Hrvatska zajednica županija u sklopu projekta LADDER sufinanciranog sredstvima Europske unije poziva Vas na sudjelovanje na nacionalnom treningu o DEAR pristupu koji će održati u:

Šibeniku (Solaris Hotel Ivan) 19.-20. studenog (za Jadransku Hrvatsku)
Zagrebu (Hotel Panorama) 26.-27. studenog (za Kontinentalnu Hrvatsku)

Treninzi su namijenjeni predstavnicima regionalnih i lokalnih vlasti (županije, gradovi i općine), organizacijama civilnog društva i županijskim razvojnim agencijama.

DEAR (Development Education & Awarness Raising) je okosnica projekta LADDER i program Europske komisije koji nastoji osvijestiti građane o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te potaknuti njihov angažman u svrhu razvoja i smanjenja siromaštva. Ključnu ulogu u tom procesu imaju lokalne vlasti i organizacije civilnog društva čiji zadatak je na lokalnoj razini potaknuti obrazovanje za razvoj, omogućiti usvajanje novih ideja i stavova te osnažiti građane za pokretanje promjena.

Sudionici će imati priliku upoznati se s DEAR metodologijom i njezinim ključnim elementima, kao i s primjerima dobre prakse te steći znanja potrebna za kreiranje vlastitih DEAR projekta. Treninge će, u suradnji s organizacijama civilnog društva, provesti predstavnici županija koji su sudjelovali na DEAR treninzima na razini Europske unije, a dio polaznika nacionalnih treninga ima mogućnost sudjelovati u provedbi lokalnih DEAR treninga, planiranih za 2016. godinu.

Svim sudionicima i sudionicama Hrvatska zajednica županija pokriva trošak smještaja i prijevoza.

Više informacija o rokovima i načinu prijave saznajte ovdje.
Podijeli zanimljivost sa društvom: