• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

29.03.2016.

Pokrenuta Facebook stranica "Dosta je mržnje"


Facebook stranica “Dosta je mržnje”, pokrenuta od strane Kuće ljudskih prava Zagreb i GONG-a, posvećena je praćenju i ukazivanju na neprihvatljivi javni govor. Facebook stranica samo je dio šire inicijative u sklopu koje će biti pokrenuta i online platforma koja će na jednom mjestu objediniti sve procedure za prijavu govora mržnje u najjednostavnijem mogućem obliku, za sva nadležna tijela, a s ciljem da vršenja pritiska da se neprihvatljivi govor dosljedno i redovito problematizira, procesuira i denormalizira.

Pozivamo vas da posjetite Facebook stranicu “Dosta je mržnje” i u inbox krenete prijavljivati ne samo govor mržnje na društvenim mrežama i u medijima, nego i poruke poslane na javnim skupovima i simbole mržnje koji u javnosti stoje, a s kojima nitko ništa ne poduzima.

Vaš angažman doprinjet će da ova platforma zaživi kao mjesto na kojem će se dokumentirati sramotne eskapade mržnje koje svakodnevno prolaze ispod radara, bilo to u medijima, u javnom prostoru, na društvenim mrežama, a o kojima nitko ne govori na konkretnoj razini.
Podijeli zanimljivost sa društvom: