• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

24.10.2016.

Pokrenuta kampanja "Drugotna na sav glas!"


Pokrenuta je kampanja SOLIDARNE- zaklade za ljudska prava i solidarnost pod nazivom „Drugotna na sav glas!“.

Potaknuti nedavno objavljenim i izrečenim klerikalnim patrijarhalnim koncepcijama roda u Glasu koncila te nazivanjem žena „drugotnom“, prvotnom muškarcu odlučili smo reagirati kampanjom naziva "Drugotna na sav glas". Kampanja započinje 24.10. 2016., trajati će 3-4 tjedna te je namijenjena svim osobama, formalnim i neformalnim grupama i organizacijama koje prepoznaju i reagiraju na sistemsko nasilje protiv žena, LGBTIQ osoba kao i svih onih koji se ne uklapaju u patrijarhalnu matricu "prvih " i "drugih", "pravih" i "krivih", "poštovanih" i "prezrenih" te "moralnih" i "nemoralnih" u skladu s fiksiranim definicijama i podjelama moći i uloga u odnosu na iskustvo i obilježja spolnosti te izražavanja rodnog identiteta.

 

Cilj kampanje je obraniti prava koje su feministkinje kroz stoljeća borbe izborile distribucijom majica i prikupljanjem donacija obogatiti fond za ženske inicijative kojima će sredstva biti podijeljena putem javnog natječaja koji će biti objavljen povodom Dana ljudskih prava 10. Prosinca 2016.


U sklopu kampanje izradili smo majice s natpisima Drugotna, Štraca, Neposlušna u tamno rozoj i crnoj varijanti koje poklanjamo osobama koje doniraju sredstva za fond.Pozivaju se svi zainteresirani da se uključe kao i "lajkaju", "sheraju" i pozovu prijatelje na FB stranicu kampanje.
Podijeli zanimljivost sa društvom: