• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

RI ROCK UDRUGA

Rijeka  →  


  Ocjenjivan je kao ”opasan, subverzivan, luđački, protunarodni,  rušilački, ...” i tko zna kako još ga sve nisu ”častili” i označavali... Upravo tu ”rođen” je RiRock.“ – RiRock magazin

Udruga Ri Rock upisana je u registar Udruga početkom 2006. godine, iako su članovi Udruge djelovali kao neformalna grupa od 2001. Udruga je nastala zajedničkim naporima mladih demo bendova koji su se okupili sa zadatkom održavanja kontinuiteta Ri Rock festivala te unaprjeđenja koncertne i rock kulture u gradu Rijeci.

Ri Rock festival je najdugovječniji festival u Republici Hrvatskoj koji okuplja najglasnije demo bendove rocka, riječkog punka i metala. Prvi Ri Rock festival održan je 11. ožujka 1979., a okrunili su ga tadašnji demo bendovi: Termiti, Paraf, Naša Stvar, Beta Centaury, Quarter i Rađanje.

Godine 2005. Udruga Ri Rock preuzima organizaciju istoimenog festivala koji dobiva posve novi smisao. Od tada na festivalu se okuplja više od 35 mladih demo bendova godišnje te Ri Rock postaje prepoznatljiv brend unutar rock zajednice cijele Hrvatske.

No Udruga ne staje samo na tom festivalu, već, u suradnji s udrugama "Masa:kru", ''Škatula'', ''K.V.A.R.K.'', ''Distune Promotion'' i drugima, organizira neke od popularnih festivala na ovom području kao što su:

- Priredba, dvodnevni festival koji je 2007. i 2008. privukao više od 3500 mladih posjetitelja iz šire regije

- Koncert punk rock benda NOFX-a iz Kalifornije

- humanitarni koncert za Dom za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić-Mažuranić" u Rijeci u suradnji s agencijom ''Dirty Old Empire''

- 5. ''SKAVILLE'' festival u kampu na Preluci

- koncert poznatog američkog benda Red Fang i gostiju The Shrine i Lord Dying

- ''Dark "O" Metal Fest'', najmračnijeg metal festa

- ''Delta summer street session'', serijal koncerata koji se organizira od 2012., te već tri godine zaredom oživljava kulturni život Rijeke u vrijeme ljetnih mjeseci, a na kojem su uz preko 100 bendova, nastupali popularni američki bendovi Kylesa i Lazer/Wulf.

- "RiRock Autobus", projekt koji omogućuje mladim demo bendovima predstavljanje u ostalim hrvatskim gradovima (Zagreb, Križevci, Split, Dubrovnik, Mostar, Imotski, Orahovica, Osijek)

Uvidjevši značaj koji ovaj glazbeni pokret ima za grad Rijeku, Udruga je dobila od Grada  Rijeke ''Music Box'' prostorije, gdje danas mladi, neafirmirani  bendovi imaju mogućnost korištenja prostora i  muzičke opreme za probe.

Kako bi maksimalno izašli u susret i omogućili svakome da izrazi svoje muzičke talente, Udruga pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organizira besplatne glazbene radionice pod nazivom ''Music box glazbene radionice'' namijenjene mladima koji žele osnovati svoj bend i postati dio riječke rock scene.

Udruga je aktivno angažirana i u projektu pod nazivom „Koncertne sezone u Riječkim klubovima“ kojima nastoji obogatiti ponudu klupskih koncerata u gradu Rijeci kroz gostovanja domaćih i stranih bendova.

Svi projekti koje je Udruga osmislila, sve aktivnosti koje provodi i na kojima radi, odraz su angažiranosti da se Grad Rijeka i okolica prometnu u centre zbivanja za sve skupine, a sukladno viziji koju Grad Rijeka, kao Grad kulture, turizma i studentskog centra, ima i proklamira.

Vizija Udruge je pomagati i poticati mlade u njihovim glazbenim afinitetima, omogućiti im uvjete za afirmaciju, promociju i promidžbu kroz koncerte i zabavu za sve interesne skupine te za cjelokupnu zajednicu.

Podijeli zanimljivost sa društvom: