• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

30.09.2015.

EU pita: Mladi na tržištu rada – Što smo napravili? Vrijeme je da podvučemo crtu.


Prijavite se na konferenciju na kojoj  ćemo analizirati pristupe i rješenja za uključivanje mladih na tržište rada.

 

 

 

 

Kada? Konferencija će se održati u utorak 13.10. u 12.00 sati 

Gdje? u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 2, Zagreb

Kako se prijaviti?

Upišite svoje podatke na ovoj poveznici!

 

Ukoliko dolazite iz mjesta van Zagreba, možemo vam pokriti putne troškove javnog prijevoza.

 

 

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na konferenciju u organizaciji Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog s mladima EU pita:  Mladi na tržištu rada – Što smo napravili? Vrijeme je da podvučemo crtu. 

 

Konferencija EU pita: Mladi na tržištu rada – Što smo napravili? Vrijeme je da podvučemo crtu okupit će oko 50 mladih iz cijele Hrvatske i donositelje odluka te ostale relevantne dionike. Cilj konferencije je dati kritički osvrt na pristupe i rješenja za uključivanje mladih na tržište rada te ponuditi nove perspektive i smjerove djelovanja. Kroz dijalog između donositelja odluka i okupljenih mladih pokušat će se  odgovoriti na pitanje koje su ključne prepreke za veću integraciju mladih na tržište rada i kako bolje odgovoriti na njihove potrebe.


Stopa nezaposlenosti mladih počela se smanjivati, ali Hrvatska još uvijek čeka sustavna rješenja koja će omogućiti desecima tisuća mladih izlazak iz statusa neaktivnosti i nezaposlenosti. Na EU konferencijama za mlade održanim u Litvi i Grčkoj donesene su preporuke na temu društvene uključenosti mladih i za uključivanje mladih na tržište rada. One su nastale na temelju konzultacija s tisućama mladih, donositelja odluka i stručnjaka iz cijele Europe u okviru procesa strukturiranog dijaloga s mladima. Provode li i kako hrvatske institucije zajedničke preporuke i zaključke Vijeća ministara o tome kako unaprijediti mjere koje imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti mladih? Na ova i slična pitanja pokušat ćemo odgovoriti  kroz dijalog  relevantnih dionika  i mladih.

 

Upravo zato vas trebamo! Dođite podijeliti svoje mišljenje o temi s donositeljima odluka!

 

Program konferencije možete pronaći ovdje.

 


 
Podijeli zanimljivost sa društvom: