• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

04.11.2015.

Govor mržnje možete prikriti – ali tragovi ostaju! - Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv fašizma


Mreža mladih Hrvatska i Centar za mirovne studije organiziraju obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv fašizma „Govor mržnje možete prikriti – ali tragovi ostaju“ u subotu, 7. studenog 2015., na Cvjetnom trgu u Zagrebu od 10 do 12 sati.

 

Na informativnom štandu će se moći dobiti informacije o tome što govor mržnje i kako ga u svakodnevnim situacijama gotovo ni ne primjećujemo, kao i promotivne aktivističke materijale – torbe, naljepnice, informativne letke, postere…

 

Mreža mladih Hrvatska i Centar za mirovne studije pozivaju građane da na putu do posla, škole, prikrijete fašistička obilježja u svome gradu – fotografiju možete zalijepiti na zid događaja na Facebooku kako bi dali svoj doprinos za zdraviju, tolerantniju i čišću okolinu.

 

Nakon druženja na Cvjetnog trgu, od 12 do 13 sati bit će organizirana edukativna šetnja po Zagrebu koju će voditi kustosica Petra Braun s ciljem osvještavanja povijesnih procesa na prostoru Hrvatske i Zagreba iz naše nedavne prošlosti te upoznavanje sa sudbinama povijesnih ličnosti, istaknutih antifašista i humanista koji su sudjelovali u otporu protiv fašizma na ovim prostorima. Šetnja počinje na Trgu žrtava fašizma, a kako bi sudjelovali građani se mogu prijaviti ovdje.

 

Paralelne aktivnosti održat će se i u Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli gdje će se na različite načine obilježiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma povodom obljetnice Kristalne noći. Za više informacija, pratite Facebook stranicu događaja.

 

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: