• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

17.01.2014.

Građanski odgoj i obrazovanje u školama - kako dalje?


S ciljem pružanja daljnje podrške sustavnom i kvalitetnom uvođenju Građanskog odgoja i obrazovanja u škole, Mreža mladih Hrvatske, Centar za mirovne studije i GONG organizirali su konferenciju "Znam, razmišljam, sudjelujem" 13. siječnja u Vukovaru. 
 
Na konferenciji su prvi put predstavljeni rezultati praćenja i vrednovanja prve godine eksperimentalne provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja. Predstavljajući rezultate, prof. Vedrana Spajić-Vrkaš rekla je da nakon ovog istraživanja više nitko u Hrvatskoj ne može tvrditi kako je građanski odgoj i obrazovanje nepotreban. Pokazalo se da je znanje učenika u većini ispitivanih područja izrazito slabo, a najveći je problem nerazumijevanje uloge građanina i vlasti u demokratskim procesima. Ipak, ohrabrujući je rezultat da je provođenje GOO-a počelo mijenjati škole u demokratske zajednice i mjesta solidarnosti.
 
U Vukovaru se okupili ključni dionici iz vladinog i civilnog sektora te su raspravljali o pitanjima osiguranja proračuna i ostalih preduvjeta za sustavno uvođenje GOO-a, poput stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika, te o mogućnostima suradnje škola i organizacija civilnog društva.
 
Jedna od radionica bila je posvećena i vukovarskim učenicima koji su kroz praktičnu vježbu s elementima debate pokazali primjer uključivanja učenika u procese donošenja odluka u školi i u zajednici.
 
Promoviran je i online katalog programa neformalnog obrazovanja koji na jednom mjestu daje pregled radionica, treninga, seminara, predavanja i drugih obrazovnih programa koje provode organizacije civilnog društva.
 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: