• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

06.05.2013.

Konferencija o Socijalnom investicijskom paketu


 

U sklopu aktivnosti irskog predsjedavanja Europskom unijom, u Leuvenu (Belgija) je 4. i 5. svibnja održana konferencija o provedbi Socijalnog investicijskog paketa pod nazivom "Investicija, inovacija i uključivanje". Podsjećamo, u veljači ove godine je Europska komisija usvojila i prema Vijeću EU uputila paket dokumenata kojim se unutar okvira opće strategije rasta i razvoja Europa 2020 nastoje ublažiti pogubni socijalni učinci ekonomske krize koja traje od 2008. Više o Paketu možete pročitati ovdje.
 
Konferencija u Luevenu  za cilj je imala predstaviti ključne odredbe Paketa delegacijama država članica i zainteresiranim dionicima koji djeluju na EU razini te definirati smjernice za njegovu provedbu u svakoj od pojedinih zemalja. Provedba Paketa bi se značajnim dijelom trebala oslanjati na sredstva Europskog socijalnog fonda, koji će hrvatskim korisnicima biti dostupan nakon pristupanja EU. Na temelju radionica koje su održane drugog dana konferencije, predstavljen je set zaključaka i preporuka u tri ključna područja Paketa: investicije, inovacije i uključivanje; a koje će biti upućene Vijeću EU.
 
Hrvatska delegacija je brojala pet članova, a uz dvije predstavnice iz redova Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Ministarstva socijalne politike i mladih, na konferenciji je sudjelovao i Nikola Buković iz MMH. 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: