• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

22.05.2015.

Mladi i istraživači spremni za bolje strategije!


Predstavnici sedam nacionalnih vijeća mladih te istraživačka organizacija People and Work Unit okupili su se početkom ovog tjedna na prvom susretu u sklopu Erasmus+ projekta "Better Strategies for Youth, Youth for Better Strategies". Po prvi put, ovakvo partnerstvo okupilo je iskusne praktičare iz nacionalnih vijeća mladih i predstavnike istraživačke zajednice koji na dnevni red stavljaju važnost razvijanja standarda politike za mlade kroz mapiranje ključnih problema u njezinom razvoju i provedbi.

 

Cilj ovog projekta jest utjecati na efektivnije politike za mlade na europskoj i nacionalnoj razini, što se specifičnije odnosi na nužnost razvijanja kvalitetnih i osiguravajućih standarda u sklopu nacionalnih strateških i programskih dokumenata vezanih za područje politika za mlade.

 

Sastanku je prisustvovao istraživački tim iz People and Work Unit (Wales) potpomognut Howardom Wiliamsonom, kao i predstavnici partnerskih nacionalnih vijeća mladih iz Austrije (Österreichische Kinder und Jugendvertretung Verein), Bugarske (National Youth Forum Bulgaria), Cipra (Cyprus Youth Council), Rumunjske (Federatia Consiliul Tineretului din Romania), Slovenije  (Mladinski Svet Slovenije) i Italije (Forum Nazionale Dei Giovani Associazione), dok je sastanak organizirala Mreža mladih Hrvatske, koja je nositelj projekta.

 

Projekt je započeo 1. travnja i trajat će 18 mjeseci. U sklopu projekta održat će se i edukacija predstavnika nacionalnih vijeća mladih iz nekoliko europskih zemalja o provedbi i razvoju politike za mlade te će se izraditi kriteriji za kvalitetni razvoj strateških dokumenata u tom području. Projekt u iznosu od 67.309,00 EUR sufinancira Europska unija kroz program Erasmus+.

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: