• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

18.09.2013.

Mladi koji nisu zaposleni niti se školuju ili usavršavaju moraju biti prioritet - zaključci s EU konferencije u Vilniusu


U Vilniusu (Litva) je od 9. do 12. rujna održana EU Konferencija za mlade u okviru procesa strukturiranog dijaloga s mladima na temu socijalne inkluzije mladih. Konferenciji su prisustvovali brojni delegati nacionalnih vijeća mladih iz Europe i drugih međunarodnih organizacija mladih, kao i predstavnici nadležnih ministarstava, primjerice Ministarstva socijalne politike i mladih. Mrežu mladih Hrvatske su predstavljali Boris Vujnović, član Upravnog odbora zadužen za međunarodnu suradnju i Anamarija Sočo, zadužena za provedbu strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj te Tihana Glavurdić iz udruge Igra.
 
Fokus ove faze strukturiranog dijaloga bili su mladi koji nisu zaposleni niti se školuju ili usavršavaju. Na tu temu preko 20 000 mladih iz cijele Unije, uključujući i iz Hrvatske, iznijelo je svoja mišljenja i preporuke, a sudionici konferencije na temelju EU konzultacija formulirali su konkretne preporuke koje će Vijeće ministara EU usvojiiti u studenome. Sljedeća faza strukturiranog dijaloga pod grčim predsjedavanjem EU bit će usmjerena na doprinos kulture i poduzetništva socijalnoj inkluziji mladih. 
 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: