• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

04.04.2014.

MMH na javnoj tribini Europskog gospodarskog i socijalnog odbora o nezaposlenosti mladih


Predstavnik Mreže mladih Hrvatske Nikola Buković je 1. travanja sudjelovao na javnoj tribini koju je u Briselu u sklopu programa Monitoring politika tržišta rada organizirao Europski gospodarski i socijalni odbor.  Jutarnji dio programa se bavio politikama zapošljavanja mladih na EU razini, dok je poslijepodnevni dio bio rezerviran za raspravu o rezultatima terenskih posjeta predstavnika Europskog gospodarskog i socijalnog odbora u šest država članica EU, među kojima je bila i Hrvatska. Kompletan program se nalazi ovdje.

 

U popodnevnom panelu koji je tematizirao situaciju u Hrvatskoj, Nikola Buković je poseban naglasak stavio na potrebu kvalitetnijeg javnog upravljanja u području politika zapošljavanja, s posebnim naglaskom na prošireni socijalni dijalog te objektivnu i sveobuhvatnu evaluaciju; potrebu intervencije na strani ponude kroz reformu sustava strukovnog obrazovanja te intervenciju na strani potražnje, gdje je naglasio važnost promišljanja strategija koje će voditi do stvaranja kvalitetnih i održivih radnih mjesta za mlade. Također, istakao je da predstavnici udruga mladih i za mlade očekuju jasne programske platforme u području zapošljavanja mladih od svih hrvatskih kandidata za Europski parlament na nadolazećim europskim izborima. 
Podijeli zanimljivost sa društvom: