• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

23.02.2015.

MMH na konferenciji "Kdo jamči za mlade?"


Članovi „Mreže mladih Hrvatske“ Marko Boko, Marin Živković i Tomislav Kevo te Marta Jagušt ispred inicijative „Za rad spremne!“ sudjelovali su prošlog tjedna na konferenciji „Kdo jamči za mlade?“ u Ljubljani. Dvodnevnu konferenciju (19.-20. veljače) na temu (ne)zaposlenosti mladih organizirao je „Sindikat Mladi plus“, a održana je u prostorijama organizacije „Zveza Slobodnih Sindikata Slovenije“. Sindikat mladi plus osnovan je 2011. i danas je prepoznat kao jedan od ključnih dionika u temama kao što nezaposlenost i prekarni rad mladih.

Marin Živković, suvoditelj programa „Prava mladih“ u sklopu Mreže mladih Hrvatske održao je prezentaciju o stanju „Garancije za mlade“ u Hrvatskoj te predstavio nedavno izdanu publikaciju „Europski horizonti: dobre prakse uključivanja mladih iz alternativne skrbi na tržište rada“.

Na konferenciji su se otvorile brojne teme s područja problematike zapošljavanja mladih u regiji i u Europi; od provedbe mjera iz „Garancije za mlade“ u Sloveniji, Hrvatskoj i ostatku Europe, sve većeg problema prekarnog rada kojim se mladi susreću, osnivanja zadruga i drugih oblika socijalnog poduzetništva, a sudionici/e su se u raspravama dotaknuli i potencijala zelene ekonomije za otvaranje novih radnih mjesta.

Nakon završetka konferencija u petak, delegacija MMH se uputila i u službenu posjetu organizaciji „Mladinski svet Slovenije“ gdje je imala priliku razgovarati s njihovim čelništvom i razmjeniti iskustva po pitanju brojnih zajedničkih tema.
Podijeli zanimljivost sa društvom: