• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

12.07.2016.

MMH na konferenciji Ministarstva turizma


U ponedjeljak 11. srpnja Ministarstvo turizma je u prostorijama Hotela „Esplanada“ organiziralo predstavljanje natječaja financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda (nadalje: ESF). Ovaj natječaj  za cilj ima potaknuti zapošljavanje ranjivih skupina u sektoru turizma i ugostiteljstva, a aktivnosti su usmjerene razvoju znanja i vještina potencijalnih radnika, ali i mentora te edukatora zaduženih za njihovo osposobljavanje i uvođenje u posao. Prezentacija natječaja se nalazi OVDJE, a najava natječaja OVDJE.

 

U sklopu konferencije je održana i panel rasprava na kojoj je uz predstavnike javnih institucija i Hrvatske udruge poslodavaca sudjelovao i Nikola Buković iz MMH. U svojim intervencijama je pohvalio agilnost Ministarstva turizma koje korištenju sredstava iz ESF-a pristupa na ispravan način, stavljajući naglasak na ulaganje u ljude, a posebice na ranjive skupine. Skrenuo je pozornost na potrebu hitnog unaprjeđenja kvalitete radnih mjesta u turizmu i ugostiteljstvu, naglasivši kako je to najbolji način da se mlade potakne da karijeru grade unutar tog sektora. To predstavlja jedino održivo rješenje, uzevši u obzir demografske trendove, ali i činjenicu da je hrvatskim radnicima i radnicama širom otvoreno veliko tržište Europske Unije.  
Podijeli zanimljivost sa društvom: