• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

08.06.2015.

MMH na prvom simpoziju o Nacionalnom programu reformi


U organizaciji Hrvatske mreže protiv siromaštva, a u prostorijama Predstavništva Europske unije u Zagrebu, 3.6. je održan prvi simpozij o Nacionalnom programu reformi za 2015. koji je Vlada usvojila u travnju te promptno dostavila Europskoj komisiji.
 
Na simpoziju je sadržaj Nacionalnog programa, kao i procesi koji su pratili njegovo donošenje te potencijale/prepreke koje on nosi za borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Hrvatskoj, razmatran iz rakursa predstavnika Hrvatske mreže protiv siromaštva, Mreže mladih Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca te Nezavisnih hrvatskih sindikata. Kompletan popis govornika, kao i okvir njihovih izlaganja su dostupni ovdje
 
MMH je na simpoziju predstavljao Nikola Buković koji je govorio o mogućnostima koje strukturni i investicijski fondovi pružaju u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Uz napomenu kako su socijalna pitanja solidno zastupljena u ključnim dokumentima, napose Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali, on je identificirao dva često spominjana izazova: apsorpcijske kapacitete kao i kvalitetu politika koje su financiraju putem EU fondova. Međutim, kao najvažniji izazov su prepoznata potencijalno nerealna očekivanja koja se stavljaju pred EU fondove u kontekstu Nacionalnog programa reformi, s obzirom da se oni gledaju kao gotovo isključivi motor razvoja u uvjetima fiskalne konsolidacije. Većina sudionika skupa je izrazila skepsu spram mogućnosti da EU fondovi mogu sami iznijeti približavanje Hrvatske standardu razvijenih EU članica bez značajnih ulaganja iz proračuna i ostalih javnih izvora. 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: