• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

29.04.2014.

MMH predstavila hrvatska iskustva u borbi protiv nezaposlenosti mladih u Briselu


U suorganizaciji Općeg direktorata za proširenje i Odbora regija u Briselu je od 23. do 25. travanja održan seminar za službenike i dužnosnike lokalnih/regionalnih vlasti na temu borbe protiv nezaposlenosti mladih. Na seminaru je sudjelovalo oko 35 predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Turske, Albanije, Kosova. Osnovni cilj ove  aktivnosti je bio potaknuti sudionike potaknuti na razvoj koherentnih i učinkovitih mjera zapošljavanja za mlade na lokalnoj i regionalnoj razini, na način da ih se osnaži u poznavanju ključnih dokumenata i inicijativa na EU razini, načinom funkcioniranja bitnih EU institucija u području politika zapošljavanja, kao i sa zanimljivim primjerima iz pojedinih država članica. Kompletan program aktivnosti možete pronaći ovdje .

 

MMH je na aktivnosti predstavljao Nikola Buković, koji se u svojoj prezentaciji osvrnuo na ključne izazove s kojima se Hrvatska susrela u procesu razvoja politika zapošljavanja u pretpristupnom periodu, povezujući ih s konkretnim stanjem u kojem se 28. članica EU trenutno nalazi kad govorimo o nezaposlenosti mladih. Na temelju hrvatskog iskustva iznio je niz preporuka sudionicima koji su bili u jednakom mjeri orijentirani izbjegavanju sličnih grešaka, kao i učenju iz primjera dobre prakse
Podijeli zanimljivost sa društvom: