• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

03.11.2014.

Mreža mladih Hrvatske na 1. Globalnom forumu o politikama za mlade


Od 28.-30. listopada održan je 1. Globalni forum o politikama za mlade u Bakuu u Azerbajdžan, gdje je MMH i Hrvatsku predstavljao Marko Boko, predsjednik MMH. Predstavnici/ice Vlade RH nažalost nisu bili prisutni.

 

Forum je bio organiziran od strane Posebnog izaslanika za mlade Glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, UNDP-a, UNESCO-a, Vijeća Europe i zemlje domaćina, Azerbajdžana, a okupljeno je oko 700 delegata/kinja. To su bili predstavnici nacionalnih vlada, predstavnici mladih, stručnjaci, praktičari rada s mladima te predstavnici institucija iz Ujedinjenih naroda i Vijeća Europe sa svih kontinenata.

 

Delegati/kinje su  podijelili postojeće prakse o politikama za mlade iz nekoliko regija u svijetu, stavljajući poseban fokus na WPAY (Svjetski program djelovanja za mlade), koji svoju 20. godišnjicu slavi sljedeće godine. Delegati/kinje su imali priliku razmijeniti stavove, dobre prakse i izazove na niz prioriteta, od obrazovanja, političke participacije i volontiranja do zdravlja, slobodnog vremena te zapošljavanja.

 

Tijekom sljedeća dva dana sudionici/ice su se pobliže fokusirali na zajedničke elemente i indikatore nacionalnih politika za mlade, ali i na to kako međuregionalna suradnja može podržavati dionike uključene u provedbu inkluzivnih međusektorskih politika za mlade. 
Podijeli zanimljivost sa društvom: