• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

18.02.2014.

Mreža mladih Hrvatske vas poziva na javnu raspravu


Fokus: mladi

 

Aktualan trenutak: Zakon o mladima

 

u utorak, 25. veljače 2014. od 12.00 do 16.00 sati

 

u Velikoj dvorani Europskog doma Zagreb,


Jurišićeva 1/1, , Zagreb.

 

 

Udruge mladih i za mlade te usluge koje one pružaju mladima, važan su segment civilnog društva. Takve organizacije, osim što mladima nude sadržaj koji uglavnom ne mogu dobiti drugdje, osobito u manjim mjestima, nude i mogućnost da mladi nauče vještine i steknu znanje kroz rad i angažman u takvim organizacijama, a tim putem su se dugo stvarali vrhunski kapaciteti civilnog društva.

 

Održivost i kontinuiran rad udruga mladih i za mlade uvijek su bili prioritet MMH te se dugo radilo na tome da se urede odnosi između sektora i države, u obliku kontinuirane potpore radu udruga mladih i za mlade te uređivanje obaveza i prava svih dionika. Kao dio tih napora, uvijek je bio velik naglasak na međusektorskoj suradnji, kako bi se demokratskim, suradničkim procesima stvorio kvalitetan sadržaj, koji će uistinu koristiti udrugama mladih i za mlade, civilnom sektoru, a time i mladima koji su korisnici i članovi tih organizacija.

 

2013. Ministarstvo socijalne politike i mladih (MSPM) započelo je proces izrade Zakona o mladima. Ideja Zakona o mladima jest uređivanje sektora mladih, tj. odnos između udruga mladih i za mlade te države, obveze i prava svih dionika te pokušaj stvaranja sustavne podrške radu s mladima. MMH je, kao ključan akter sektora mladih, od samog početka bila involvirana u izradu Zakona.

 

Cilj ove javne rasprave jest otvoriti prostor za razgovor o stanju međusektorske suradnje, s posebnim naglaskom na proces i izazove u donošenju Zakona o mladima. Rasprava će predstavnicima civilnog društva i zainteresirane javnosti (a posebno udrugama mladih i za mlade) pružiti priliku za otvaranje brojnih pitanja vezanih uz trenutno stanje i izazove u sektoru mladih, donošenja Zakona o mladima te ponuditi prijedloge i preporuke za daljnji razvoj međusektorske suradnje te samo uređenje sektora mladih.

 

Na panel su pozvani/pozvane:

 

·         Maja Sporiš ,  zamjenica ministrice socijalne politike i mladih

 

·         Igor Vidačak, ravnatelj Ureda za udruge Vlade RH

 

·         Mirela Travar, glavna tajnica  Mreže mladih Hrvatske i

 

·         Peter Matjašič, predsjednik Europskog foruma mladih

 

a nakon izlaganja panelista, uslijedit će prostor za raspravu i pitanja publike.

 

Raspravu će moderirati Bojan Marjanović iz Hrvatskog debatnog društva.

 

 

 

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ove javne rasprave i doprinijeti joj svojim sudjelovanjem te Vas molimo da najavite svoj dolazak ispunjavanjem ovog obrasca: https://docs.google.com/forms/d/1fdBg31gwR_XA8a32sIUbiXWo3PGXYvqH65BJiUl9SNs/viewform ili pozivom na broj telefona: 01/4573 937.

 

 

Radujemo se vašem dolasku i nadamo se da se vidimo u što većem broju!

 

 

Organizacijski tim MMH

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: