• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

14.11.2013.

Mreža na međunarodnim seminaru pravobranitelja


U organizaciji UNDP-a i Ureda pučke pravobraniteljice u Zagrebu je 7. i 8. studenoga održan seminar pravobranitelja iz Hrvatske i zemalja u regiji – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije. Tijekom dvodnevnoga susreta razgovaralo se o prednostima i mogućnostima za jačanje uloge i kapaciteta pravobraniteljskih institucija tijekom procesa pridruživanja Europskoj uniji kao i tijekom UN-ovog Univerzalnog periodičnog pregleda stanja ljudskih prava i suradnji s organizacijama civilnoga društva te o mjerenju učinkovitosti i utjecaja ovih institucija u kontekstu sveukupnog razvoja društva.
 
U sklopu drugog dana ovog Međunarodnog seminara, Mirela Travar iz Mreže mladih Hrvatske je održala izlaganje o jačanju i produbljivanju uloge organizacija mladih u zaštiti ljudskih prava. Uz Mirelu, iz civilnog društva su još izlaganje održale Sanja Sarnavka i Sandra Benčić iz Kuće ljudskih prava. 
 
Tijekom dvodnevnoga rada pravobranitelji iz regije imali su prigodu informirati se o prednostima (i izazovima) institucije pučkog pravobranitelja tijekom procesa pridruživanja kada je jačanje kapaciteta ove institucije bilo jedno od mjerila za zatvaranje Poglavlja 23 – pravosuđe i temeljna prava. O izazovima nakon priključenju Europskoj uniji koji predstoje pred pravobraniteljima govorio je bivši Ombudsman Slovenije Ivan Bizjak koji je naglasio potrebu zadržavanja visoke razine standarda ljudskih prava, prihvaćenih tijekom pridruživanja i posebice svakodnevnu bitku za njihovo oživotvorenje u praksi.
 Podijeli zanimljivost sa društvom: