• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

14.11.2013.

Mreža prenosi svoja iskustva makedonskim kolegama


Od 25. do 29. listopada u Kavadarcima u Makedoniji održan je trening održivosti za novoosnovano makedonsko nacionalno vijeće mladih (NMSM), organiziran od strane Europskog foruma mladih. Na treningu je sudjelovao Marko Boko, predsjednik MMH, a ujedno kao i predstavnik Radne skupine za rad s mladima Europskog foruma mladih, kojoj je jedan od temeljnih zadataka podržati novonastale krovne organizacije mladih u regiji, kao i procese nastanka novih. 
 
Predstavnici organizacija članica NMSM-a identificirali su tri glavna strateška prioriteta: osnaživanje organizacijskog razvoja i održivosti platforme, priznavanje neformalnog obrazovanja i rada s mladima te informiranje mladih o njihovim pravima i prilikama, kao i razvoj mehanizama za pristup informacijama.
 
Nakon definiranja strateških prioriteta NMSM će krenuti u razvoj operativnog plana djelovanja baziranog na odnosu potreba i mogućnosti.
 
Marko je u svojoj sesiji predstavio rad i strukturu MMH te Mrežin proces izrade strateških prioriteta, kao i proces policy razvoja koji se temelji na njima. Mreža mladih Hrvatske intenzivno radi na podršci inicijativama u regiji koje za cilj imaju uspostavu krovnih organizacija, kao i na podršci onim organizacijama koje su tek nastale. Riječ je o vrijednim i važnim procesima za razvoj rada s mladima u regiji te jačanje i održivost civilnog društva općenito, stoga će MMH nastaviti surađivati sa regionalnim partnerima i Europskim forumom mladih kako bi se postigli što bolji rezultati i ostvarila što bolja suradnja i komunikacija.
 Podijeli zanimljivost sa društvom: