• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

24.09.2013.

Mreža u Briselu na planiranju izrade priručnika o provedbi Garancije za mlade


U organizaciji Europskog foruma mladih 18. rujna održan je sastanak koji je za cilj imao definirati strukturu i sadržaj priručnika koji bi organizacijama mladih trebao pomoći da se uključe u procese praćenja i provedbe Garancije za mlade u svojim zemljama.  Europska komisija očekuje da sve članice Europske unije s provedbom Garancije za mlade započeti 1. siječnja 2014., pri čemu će statističke regije s nezaposlenošću mladih višom od 25% moći koristiti i 6 milijardi eura sredstva osiguranih za tu svrhu iz EU proračuna te kroz Europski socijalni fond. Forum je ovim putem težio prikupiti iskustva onih nacionalnih vijeća mladih i međunarodnih organizacija mladih koje su aktivno uključene u procese razvoja Garancije na nacionalnoj i lokalnoj razini.
 
Mrežu mladih Hrvatske je na ovom sastanku predstavljao Nikola Buković, koji je među ostalim izložio aktivnosti koje su dovele do osnivanja međusektorskog Savjeta ministra rada i mirovinskog sustava za izradu Plana implementacije Garancije za mlade, kao i procese koji se unutar tog tijela trenutno odigravaju. 
 
Objava priručnika je planirana za kraj 2013. te bi trebao služiti kao potpora daljnjim aktivnostima Europskog foruma mladih unutar programskog područja Inicijativa za zapošljavanje mladih.
 Podijeli zanimljivost sa društvom: