• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

26.06.2013.

Mreža u Dublinu na konferenciji "Garancija za mlade: od vizije do realnosti"


Proteklog tjedna, 12. lipnja, u Dublinu je u organizaciji irskog Nacionalnog vijeća mladih i Europskog foruma mladih, organizirana konferencija pod nazivom „Garancija za mlade: od vizije do realnosti“ na kojoj su predstavljeni  zagovarački napori koje irsko Nacionalno vijeće mladih ulaže u osiguravanje implementacije garancije za mlade u Irskoj. Naime, Irska je jedna od europskih zemalja s najvišom stopom nezaposlenosti mladih, a odluka o uvođenju garancije za mlade u zemljama Europske unije, donesena je baš za vrijeme irskog predsjedavanja Europskom unijom.

 

Cilj konferencije bio je detektirati potrebne preduvjete za kvalitetnu provedbu garancije za mlade u Irskoj, istražiti mehanizme za uključivanje socijalno isključenih i najteže zapošljivih skupina mladih,  razmijeniti iskustva s drugim europskim zemljama u kojima se mjere u sklopu garancije za mlade već provode te propitati ulogu sektora mladih, a posebno nacionalnih vijeća mladih u implementaciji garancije za mlade. Kao jedna od predstavnica 14 članica Europskog foruma mladih koje su gostovale na konferenciji, događaju je prisustvovala i Mrežina koordinatorica programa Politike za mlade, Petra Pekica.
Podijeli zanimljivost sa društvom: