• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

18.11.2013.

Mreža u "Pokretu protiv govora mržnje na internetu"


Od lipnja 2013. godine, Mreža mladih Hrvatske dio je nacionalnog odbora za kampanju protiv govora mržnje na internetu. Važnost borbe protiv govora mržnje i borbe protiv promicanja nejednakosti i diskriminacije, Mreža adresira kroz aktivnu promociju uvođenja obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo te kroz novi projekt kojim će se nastojati  mobilizirati organizacije mladih da se pridruže Pokretu protiv govora mržnje na internetu kojeg na međunarodnoj razini provodi Vijeće Europe te mnobrojne članice VIjeća Europe na nacionalnoj razini. 
 
Predstavnica MMH, Ankica Milić, sudjelovala na seminaru za on-line aktiviste gdje se evaluirao dosadašnji rad na međunarodnoj razini te nove strategije kako učiniti kampanju još vidljivijom. Rui Gomes, predstavnik Vijeća Europe, naglasio je kako borba protiv govora mržnje ne znači da bismo trebali učiti mlade kako se lijepo razgovarati na internetu već promicati  jednakost i dostojanstvo. Tina Mulcahy, voditeljica uprave za mlade Vijeća Europe, naglasila je kako su mladi aktivisti, koji nose međunarodnu kampanju, pravi ambasadi Kampanje i da ambasadore ne treba tražiti u drugim osobama. 
 
Završetkom seminara, započela je konferencija koja je za cilj imala mobilizaciju, planiranje i umrežavanja za učinkovitu kampanju s mladim ljudima. Konferencija je ponudila prostor za razmjenu iskustava različitih zemalja te je osigurala mogućnost za daljnje zajedničko planiranje kampanje. Republika Hrvatska je jedna od mnogobrojnih zemalja koja je podržala kampanju protiv govora mržnje na internetu te je osnovala Odbor "Pokret protiv govora mržnje na internetu" kojeg čine predstavnici državnih tijela i udruga koje djeluju u cilju promicanja ljudskih prava, sigurnijeg interneta, odgovornog građanstva te unapređenja kvalitete života mladih.
 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: