• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

04.09.2013.

Mreža ugostila predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe


Mreža mladih Hrvatske jučer je u svom uredu ugostila Jean-Clauda Mignona, predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. G. Mignon izrazio je želju da se prilikom svog službenog posjeta Hrvatskoj susretne s Mrežom kako bi se bolje upoznao s radom s mladima u Hrvatskoj te s izazovima s kojima se mladi u Hrvatskoj suočavaju.
 
Nakon što je kratko predstavio rad Vijeća Europe u području mladih i ljudskih prava, g. Mignon imao je priliku saznati više o glavnim područjima djelovanja Mreže: socio-ekonomska prava mladih i uvođenje obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u škole
 
Predstavnici Mreže pozdravili su poziv Parlamentarne skupštine za stvaranjem obvezujućeg europskog zakonskog okvira koji bi osigurao pristup mladih osnovnim socio-ekonomskim i političkim pravima te su predstavili svoj zagovarački rad prema hrvatskim institucijama u ovom području.
 
Naglašena je važnost sustavnog i kvalitetnog uvođenja obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u škole kao ključnog preduvjeta za jačanje aktivnog angažmana mladih u razvoju demokratskog društva na nacionalnog i europskoj razini. 
 
G. Mignon rekao je da je potrebno bolje iskoristiti potencijal koje Vijeće Europe ima za poboljšanje svakodnevnog života preko 800 milijuna Europljana te u tom kontekstu poziva na komplementaran pristup Europske unije i Vijeća Europe. Također je pozvao organizacije mladih u Hrvatskoj da se intenzivnije uključe u aktivnosti koje provodi Vijeće Europe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: