• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

13.03.2015.

MYPLACE završna konferencija u Dubrovniku


Završna konferencija povodom predstavljanja rezultata četverogodišnjeg projekta MYPLACE (Memory, Youth, Political Legacy And Civic Engagement), održana je od 5. do 7. ožujka, u Dubrovniku. Projekt je obuhvaćao šesnaest zemalja diljem Europe zajedno s njihovim vodećim sveučilištima u području proučavanja mladih i političke participacije. Hrvatski istraživački tim sačinjavali su predstavnici Instituta društvenih znanosti 'Ivo Pilar', a konferenciji je prisustvovao i Nikola Bajai, član Mreže mladih Hrvatske.

 

Cilj ovog projekta, financiranog od strane Europske komisije i koordiniranog od strane Sveučilišta u Warwicku, bio je istražiti kako i koliko je društvena participacija mladih oblikovana „sjenama“ totalitarizma i populizma u Europi u svrhu pružanja novih, pan-europskih podataka koji, osim što mjere razinu participacije mladih, ujedno i kvalitativno obuhvaćaju razloge njihovog participiranja.

 

Konferencija je odgovarala na pitanja o izazovima i doprinosima suradnje između akademskih i neakademskih partnera unutar projekta, ali i o stupnju utjecaja razumijevanja „teške prošlosti“ na mlade. Osim što se obrazlagala metodologija projekta (bazirana na anketama, etnografskoj analizi i polustrukturiranim intervjuima), bilo je riječi i o doprinosu već postojećem znanju o građanskoj i političkoj participaciji mladih.

 

Održano je i više paralelnih sesija o ideologijama i stavovima prema ekstremizmu, ulozi države po pitanju mladih i političkog aktivizma, euroskepticizmu, oblicima aktivizma mladih, utjecaju politika štednje na politiku, povezanosti povijesti s ideologijom, značenju aktivizma te o političkom nasljeđu i socijalizaciji.

 

Više o projektu pogledajte ovdje.
Podijeli zanimljivost sa društvom: