• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

17.06.2013.

NE tako okrugli stol "Biti mlada LGTB osoba u Hrvatskoj"


U tjednu ususret Zagreb Prideu, u utorak, 11.6.2013. u prostorima AKC Medika održan je NE tako okrugli stol na temu Biti mlada LGTB osoba u Hrvatskoj. Uz Zagreb Pride, suorganizator okruglog stola bila je i Mreža Mladih Hrvatske. Govornici na okruglom stolu bili su Matea Popov ispred Zagreb Pridea, Marta Šušak iz LGBTIQ inicijative Filozofskog fakulteta Zagreb AUT, Ljubomir Mateljan ispred R!špeta, Split, Tea Jakaš ispred Queer Sport Split & Plesnjaq i Marijana Rimanić ispred MMH.


Namjera ovog događanja bila je raspraviti pitanja poput: Kako je to biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj? Koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju mlade LGBT osobe? Gdje se okupljaju i gdje mogu doći do informacija koje su im potrebne? Koliko se razlikuje njihove pozicije u Zagrebu i ostalim dijelovima zemlje? Žele li LGBT mladi biti aktivni unutar zajednice? Ukoliko žele, kakav oblik djelovanja biraju, a ako ne, zašto ne?


Na okruglom stolu predstavile su se inicijative koje su aktivne u borbi za prava LGTB osoba - kako one s već duljim djelovanjem, tako i one koje su netom nastale i počele sa svojim aktivnostima. Raspravljalo se o trenutnom stanju i statusu LGTB mladih u Hrvatskoj, stavovima mladih prema LGTB osobama, različitim društvenim situacijama u, primjerice, Splitu i Zagrebu koje utječu na svakodnevni život LGTB populacije te na kraju o planovima za budućnost.
Podijeli zanimljivost sa društvom: