• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

25.10.2016.

Objavljene preporuke 5. ciklusa strukturiranog dijaloga


Početkom mjeseca, između 3. i 6. listopada, u slovačkim Košicama održana je druga konferencija mladih u sklopu provedbe 5. ciklusa strukturiranog dijaloga, koji se provodi za predsjedavanja Nizozemske, Slovačke i Malte. Njegova je tema "Omogućimo svim mladih ljudima da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi. Spremni za život, spremni za društvo!”. Na konferenciji je sudjelovalo 200-ak osoba, uglavnom predstavnika mladih i organizacija mladih, ali i predstavnika nacionalnih i europskoh institucija. Hrvatsku su predstavljale Adela Čujko, Petra Pekica i Antonija Bračulj iz Nacionalne radne skupine za provedbu strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj te predstavnica mladih Martina Jurišić. Cilj konferencije bio je osmisliti zajedničke preporuke, utemeljene na nalazima konzultacija koje su se tijekom proljeća i ljeta provodile u cijeloj Europi. U procesu konzultacija, kao članica EU, sudjelovala je i Hrvatska, a što mladi u Hrvatskoj misle o temi aktualnog ciklusa možete pročitati u izvještaju s konzultacija koje su provedene u hrvatskoj. 

 

 

 U Košicama su na temelju objedinjenih podataka iz cijele Europe, koji su došli od više od 65 tisuća mladih koliko ih je sudjelovalo u konzultacijama, osmišljene preporuke u nekoliko područja od važnosti za mlade, koje bi trebale pridonijeti da mladi u današnjoj Europi imaju mogućnosti ravnopravno sudjelovati u njezinom raznolikom, povezanom i uključivom društvu. Preporuke se fokusiraju na pristup kvalitetnim i kritičkim informacijama, oslobađanje mladih od pritiska modernog društva, kvalitetno obrazovanje i pristup tržištu rada, područje mobilnosti i europskog identiteta. Preporuke na hrvatskom jeziku možete pronaći ovdje. One će narednih mjeseci biti konzultirane s mladima i donositeljima odluka u svakom zemlji koja sudjeluje u provedbi strukturiranog dijaloga, kako bi se na posljednjoj konferenciji mladih u sklopu ovog ciklusa, koja će se održati na Malti od 21. do 23 ožujka sljedeće godine, donijeli konačni zaključci koje bi od preporuka i kako trebale biti implementirane u svakoj zemlji.

 

Razgovaralo se i o praćenjima učinaka 4. ciklusa strukturiranog dijaloga, čemu će se posvetiti poseban dio konferencije na Malti. S istim ciljem Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj organizirat će početkom prosinca i konferenciju u Hrvatskoj, kako bi se raspravljalo u kojoj su mjeri u našoj zemlji implementirani zaključci proteklog ciklusa, koji nažalost nisu obvezujući. Sve daljnje informacije o ciklusu te nadolazećim konferencijama u Hrvatskoj i Malti možete pratiti na stranici Mreže mladih Hrvatske, ali i stranici posvećenoj strukturiranom dijalogu www.eupita.eu

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: