• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

24.06.2014.

Održan Forum mladih lidera i liderica u Varšavi


U Varšavi je 16. i 17. lipnja, u organizaciji OESS-ova Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), održan Forum mladih koji je bio fokusiran na promociju političke participacije mladih lidera i liderica u OESS regiji.

 

Na ovom Forumu, prvi takve vrste u organizaciji ODIHR-a, mladi predstavnici civilnog društva i parlamentarci iz Jugoistočne,  Središnje i Zapadne Europe, kao i iz Kanade i SAD-a, raspravljali su kako OESS i njegove institucije mogu doprinijeti i pomoći državama članicama u ispunjavanju njihova obveza u promociji uključivanja mladih u demokratske procese.

 

35 sudionica i sudionika, među kojima je bila i Glavna tajnica Mreže mladih Hrvatske, Mirela Travar,  razmijenili su iskustva i dobre prakse u poboljšanju političke participacije mladih te su istaknuli svoju angažiranost u novim oblicima društvenog aktivizma.

 

Sudionice i sudionici su se složili oko seta preporuka koje su kreirali tijekom trajanja Foruma, kao i akcijske poteze za vlade OESS članica u području razvoja uključivijih politika za mlade. Složili su se kako mladi naginju manje institucionaliziranim oblicima sudjelovanja, uključujući on-line aktivizam i inicijative lokalnih zajednica.

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: