• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

20.09.2018.

Održan sajam dobrih praksi u provedbi projekata strukturiranog dijaloga „Zavrti za lokalnu promjenu“


U Zagrebu je jučer, 19. rujna, održan sajam dobrih praksi u provedbi projekata strukturiranog dijaloga „Zavrti za lokalnu promjenu“ koju je organizirala Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Udrugom Gradova RH i Udrugom općina RH u sklopu programa Erasmus+ ključne aktivnosti 3. Aktivnost sajma se odvila u sklopu ''Dana strukturiranog dijaloga'' u organizaciji Mreže mladih Hrvatske. 
 
Sajam je okupio više od 70 sudionika iz cijele Hrvatske, uglavnom mladih i predstavnika udruga mladih i za mlade, ali i predstavnika lokalne samouprave i savjeta mladih te obrazovnih ustanova. Tijekom sajma održana je panel rasprava na kojoj su sudjelovali Anja Gvozdanović (Institut za društvena istraživanja), Kristijan Orešković (JEF), Lana Golob (Grad Rijeka) i Josip Miličević (Nacionalna radna skupina za strukturirani dijalog s mladima). Kroz panel raspravu sudionici su saznali više o potencijalima strukturiranog dijaloga, pogotovo njegove primjene na lokalnoj razini. Također, izlaganje je održala predstavnica Agencije za mobilnost i programe Europske Unije Petra Pekica, koja je predstavila mogućnosti financiranja udruga kroz Ključnu aktivnost 3 Erasmus+ programa. 
 
Sajam je imao dodatnu vrijednost zbog predstavljanja primjera dobre prakse od strane udruga i javnih tijela. Projekti predstavljeni na štandovima i kroz prezentacije provodili su se u različitim dijelovima Hrvatske te su se bavili raznovrsnim temama kojima je zajedničko da povezuju mlade i donositelje odluka kako bi se razvile kvalitetne i inkluzivne politike za mlade. 
 
Ovaj sajam kao i svi predstavljeni projekti pokazali su da među mladima kao i među udrugama postoji interes za strukturirani dijalog te da su mladi voljni i spremni uključiti se u proces donošenja odluka. Uvjereni smo da ćemo o ovakvim i sličnim pričama sve više slušati.
 
 
 
 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: