• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

01.04.2015.

Održana izborna i tematska Skupština Mreže mladih Hrvatske


Od 27. - 29. ožujka u Rijeci se održala godišnja Skupština Mreže mladih Hrvatske. Ovogodišnja je Skupština bila tematska i izborna. Tema Skupštine je bila Govor mržnje na internetu, a kao nastavak naših aktivnosti u tom području i našeg sudjelovanja u kampanji Ne mržnji! U kojoj sudjelujemo zajedno s Ministarstvom socijalne politike i mladih te suradnim i partnerskim organizacijama. U tom smo duhu u Rijeci s našim članstvom radili na pozicijskom dokumentu: Govor mržnje na Internetu i ostali oblici online nasilja. Pozicijski je dokument usvojen te sada predstavlja službeni stav Mreže u daljnjem djelovanju i zagovaranju unutar ovog područja.

 

Na skupštini smo također dobili i nove punopravne članice MMH koje sada mogu sudjelovati u donošenju odluka i kandidirati se u tijela Mreže. To su: AEGEE Zagreb, Buđenje sa Šolte, Cinaz iz Zadra, Academico iz Slavonskog Broda te Mladi u EU iz Šibenika. Također, dobili smo nekoliko novih organizacija članica koje su sada u statusu kandidatskog članstva, a to su: Europski dom Dubrovnik, Korak iz Pule, Outward Bound, Radio Student te Ri Rock. Primanjem ovih organizacija, naše je članstvo postalo još raznolikije i rasprostranjenije, a broj udruga članica MMH je porastao na 73.

 

Također smo usvojili novi Statut organizacije koji je usklađen s obvezama koje proizlaze iz novog Zakona o udrugama.

 

Konačno, izabrano je i novo vodstvo Mreže mladih Hrvatske. Novi predsjednik je Karlo Kralj, dugogodišnji Mrežin aktivist i dosadašnji član Upravnog odbora. Novi stari potpredsjednik je Sven Janovski iz Zelene akcije, te smo dobili i tri nove članice Upravnog odbora: Ria Bilić iz Volonterskog centra Zagreb, Gabrijela Martić iz Hrvatskog debatnog društva te Dunja Kučinac iz Kulturtregera. Novi Upravni počinje sa svojim radom 1. travnja i želimo im puno sreće, uspjeha, smijeha i kvalitetnog timskog rada.

 

Na kraju, ova je Skupština predstavljala zadnju za Marka Boku, dosadašnjeg predsjednika, Borisa Vujnovića i Marijanu Rimanić, dosadašnje članove Upravnog odbora te Mirelu Travar, glavnu tajnicu Mreže čiji mandat završava 1. svibnja. S tim datumom na scenu stupa novi glavni tajnik Mreže, Nikola Buković. Marko, Boris, Marijana i Mirela su se oprostili s Mrežom zabavom i veseljem, kako i doliči mladim aktivistima koji su dio svojih života dali našoj organizaciji. Neka im je sretno u budućim pothvatima!

 

A sada svi zajedno idemo u nove pobjede. :-)

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: