• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

12.03.2015.

Održana konferencija "Kako riješiti problem dugotrajne nezaposlenosti"


U organizaciji Europskog socijalnog i gospodarskog odbora jučer je u Zagrebu održana konferencija „Kako riješiti problem dugotrajne nezaposlenosti: nacionalne i europske perspektive“. Konferenciji su prisustvovali i članovi Mreže mladih Hrvatske – Tomislav Kevo i Nikola Buković. Na konferenciji su, pored ministra rada i mirovinskog sustava, sudjelovali i brojni drugi čelnici europskih i nacionalnih tijela i organizacija.

 

Pored ministra Mrsića te Christe Schweng iz Europskog gospodarskog i socijalnog odbira, u sklopu prve sesije govorili su i Jackie Morin ispred Glavne Uprave Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost, Donald Storrie (Eurofond), Bernard Jakelić (Hrvatska udruga poslodavaca), Anica Milićević-Pezelj (Saveza samostalnih sindikata Hrvatske) te Nedjeljko Marković iz udruge Pragma. Predstavljeni su postojeći instrumenti za borbu protiv dugotrajne nezaposlenosti, a raspravljalo se i o novim i potrebnim inicijativama.

 

Drugi dio konferencijskog programa bio je posvećen primjerima dobrih praksi u riješavanju problema dugotrajne nezaposlenosti na europskoj i nacionalnoj razini. Andrew Dean, istraživač iz Opservatorija Marchmont Sveučilišta u Exeteru predstavio je niz konkretnih mjera za poticanje zapošljavanja osoba u statusu dugotrajno nezaposlenih iz brojnih europskih zemalja, kao i primjere iz Australije i SAD-a. Silvano Hrelja, predsjednik Saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Ankica Paun Jarallah (ravnateljica HZZ-a) te Tatjana Dalić (pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava) predstavili su i osvrnuli se na niz mjera koje su provedene u Hrvatskoj. Raspravi je također prisustvovala i Francoise Geng iz francuskog Vijeća za gospodarska i socijalna pitanja.

 

Tijekom konferencije je spomenut i proces javnog savjetovanja s Europskom komisijom na ovu temu. Rasprava je otvorena 19. svibnja 2015, a zainteresirana javnost se može uključiti u raspravu putem web upitnika. Više o cjelokupnom programu i govornicima možete saznati ovdje (na webu su dostupne i prezentacije govornika).
Podijeli zanimljivost sa društvom: