• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

20.09.2018.

Održana konferencija „Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo“


U Zagrebu je u utorka 18. rujna, održana konferencija „Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo“ koju je organizirala Mreža mladih Hrvatske ispred Nacionalne radne skupine za provedbu strukturiranog dijaloga. Konferencija je okupila više od 70 sudionika iz cijele Hrvatske, uglavnom mladih i predstavnika udruga mladih i za mlade, ali i predstavnika lokalne samouprave savjeta mladih te obrazovnih ustanova. Tijekom konferencije, koja je tematizira implementaciju preporuka iz 5. ciklusa strukturiranog dijaloga koje je NRS prihvatila, predstavljen je istraživački izvještaj Marka Kovačića o implementaciji preporuka te je Annamaria Mak (Odjel za mlade, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku) objasnila proces prihvaćanja preporuka te važnost istih za mlade u RH. Konferenciju je otvorio Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju.
 
Kako bi se provedba preporuka poboljšala te kako bi se čule nove ideje i prijedlozi mladih i ostalih sudionika, organiziran je i grupni rad tijekom kojeg se oformio niz zaključaka i preporuka o kojima će se razgovarati na sastanku NRS-a.
 
Strukturirani dijalog s mladima proces je koji putem konzultacija između donositelja odluka i mladih osigurava da mišljenja i preporuke mladih budu jedan od ključnih doprinosa u donošenju odluka i oblikovanja politika za mlade.
 
Događaj je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+ i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijelnu politiku.
 Podijeli zanimljivost sa društvom: