• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

25.02.2015.

Održana konferencija "Tko te pita? EU pita"


Zagreb, 24. veljače 2015. – Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Nacionalnom radnom skupinom za strukturirani dijalog, na današnjoj konferenciji za mlade pod nazivom "Tko te pita? EU pita" održanoj u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, okupila je dvjestotinjak mladih iz čitave Hrvatske. Mladi su imali priliku razgovarati o preprekama za aktivno sudjelovanje u političkom životu, a konferenciji su prisustvovali brojni uzvanici iz političkog i nevladinog sektora.

 

Konzultacijska konferencija "Tko te pita? EU pita" Mreže mladih Hrvatske okupila je mlade zainteresirane za sudjelovanje u kreiranju politika Europske unije, a podršku im je svojim govorom pružio i pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić. Osim predstavnika Ministarstva, sudionicima konferencije obratili su se Marko Boko, predsjednik Mreže mladih Hrvatske i Anamarija Sočo, u ime Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog koji su pobliže objasnili proces sudjelovanja mladih u kreiranju politika Europske unije. Daniela Širinić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Antonia Kuzmanić iz Savjeta mladih Grada Splita održale su izlaganja na temu sudjelovanja mladih u politici te ponudile nekoliko pristupa koji objašnjavaju nezainteresiranost mladih za političke procese. Nakon izlaganja, održana je debata i rasprava na temu "Sudjeluju li mladi dovoljno u donošenju odluka?", a potom je na tu temu uslijedio niz radionica u skupinama te predstavljanje rezultata radionica.

 

Cilj konferencije bio je pružiti mladima priliku da na kreativan i zabavan način razgovaraju i raspravljanju o izazovima koji se vežu uz sudjelovanju mladih u političkom životu. Mišljenja i prijedlozi mladih iz Hrvatske, ali i ostatka Europe, postat će temelj za Rezoluciju Vijeća ministara Europske unije o osnaživanju mladih za sudjelovanje u političkom životu.
Podijeli zanimljivost sa društvom: