• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

16.02.2016.

Održana radionica za mlade iz alternativne skrbi o Garanciji za mlade i mogućnostima koje im otvara


Zagreb, 15. veljače 2016. - U Zagrebu je održan prva radionica za mlade iz alternativne skrbi o Garanciji za mlade i o mogućnostima koje im otvara. Na radionici je sudjelovalo 12 mladih osoba.  Mreža mladih Hrvatske je organizirala radionicu u suradnji s Udrugom Igra, Udrugom MoST i Udrugom  SOS Dječje Selo Hrvatska‎. Pored trenera iz navedenih organizacija, radionici se pridružila i viša stručna savjetnica za zapošljavanje u Centru za mlade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gospođa Marica Močić Molnar koja je podijelila svoja iskustva u radu s osobama koje su napustile sustav alternativne skrbi. Korisnici radionice su posebno cijenili praktične savjete koji su dobili u tom segmentu radionice.

 

Na radionici su također predstavljanje mjere za zapošljavanje mladih koje posebno ciljaju na mlade iz alternativne skrbi te socijalne usluge koje bi oni mogli koristiti. Na radionici se također izdvojilo vrijeme da se priča o problemima s kojima se mladi iz alternativne skrbi često susreću prilikom izlaska iz skrbi i prilikom ulaska na tržište rada. Važno je napomenuti da često osjećaju da ih se pri selekciji za posao često diskriminira na temelju toga što dolaze iz sustava alternativne skrbi. 

 

Radionica je i poslužila i da se predstavi rad udruga koje rade s mladima iz alternativne skrbi te usluge koje oni nude. Na radionici se je i predstavio  rad CISOK-a; centra za informiranje i savjetovanje o karijeri.

 

Radionica je održana u sklopu programa Pronađena generacija: podrška kvalitetnom zapošljavanju mladih u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: