• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

22.05.2013.

Održane završne aktivnosti treće godine Studija o mladima za mlade


 

Mreža mladih Hrvatske zajedno s partnerima, održala je okrugli stol "Obrazovanje mladih za budućnost - od učionice do svakodnevnog života" u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Okrugli stol organizirali su Mreža mladih Hrvatske, IGRA, Documenta i GONG u suradnji s GOOD Inicijativom, a cilj mu je bilo raspraviti pitanje formalnog uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja (GOO) u hrvatske škole, kvalitete i ravnopravnog uključivanja učenika u život škole i zajednice te njegove povezanosti s drugim nastavnim područjima, specifično nastavom povijesti.
 
Povod organizaciji ovog okruglog stola završetak je treće godine programa Studija o mladima za mlade i promocija 6. studijskog biltena "Znam, razmišljam, sudjelujem" čiji su autori istražili mišljenja ravnatelja škola i općih prilika za uvođenje GOO u školski sustav. 
 
Na prvom panelu koji se bavio temom građanskog odgoja i obrazovanja te promocijom 6. studijskog biltena, predavanja te diskusiju su održali: Emina Bužinkić, Studiji o mladima za mlade i Documenta; moderatorica, Monika Rajković, Mreža mladih Hrvatske, Sonja Agata Bišćan, polaznica Studija o mladima za mlade te Martina Horvat, GONG. 
 
Nakon održanog prvog panela, uslijedilo je predavanje Rossa VeLurea Roholta sa Sveučilišta u Minnesoti, suradnika Studija o mladima. Tema o kojoj je profesor Roholt govorio bavila se sustavom građanskog obrazovanja u SAD-u. 
 
Također, o temi građanskog obrazovanja, ljudskih prava i multiperspektivnoj nastavi povijesti kratka predavanja i diskusiju održali su: Dea Marić, Documenta; moderatorica, Hrvoje Klasić, Filozofski fakultet u Zagrebu, Magdalena Najbar-Agičić, Medijsko učilište Koprivnica, Denis Detling, Muzej Slavonije te Miljenko Hajdarović, Hrvatski povijesni portal. 
 
Ovaj je okrugli stol neposredna je podrška kampanji za zagovaranje građanskog odgoja i obrazovanja Znam, razmišljam, sudjelujem u organizaciji Mreže mladih Hrvatske, Centra za mirovne studije i GONG-a te GOOD Inicijative. 
 
Događanje je završeno posjetom putujućoj izložbi SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa s Balkana koju organiziraju World Press Photo, Robert Bosch Stiftung i Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, a koja nas podsjeća koliko je umjetnost važna kao dio procesa obrazovanja mladih generacija.
 
Nakon održanog Okruglog stola, Ross VeLure Roholt je za bivše i sadašnje polaznike Studija o mladima za mlade održao trening "International Practices of Youth Work". Ovim aktivnostima završila je treća godina Studija o mladima za mlade, a Poziv za upis u novu godinu bit će objavljen tijekom srpnja
 Podijeli zanimljivost sa društvom: