• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

16.05.2018.

Otovrene su prijave za seminar ”Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici” u Samoboru, 8. lipnja 2018.


Mreža mladih Hrvatske, Udruga gradova i Udruga općina pozivaju sve zainteresirane da se prijave na besplatni seminar ‘Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici”. Seminar će se održati u Samoboru i namijenjen je osobama iz Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.
 
Seminar se organizira u sklopu projekta strukturiranog dijaloga ”Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene” koji je financiran od strane programa Erasmus +.
 
Prijavite se na seminar…
 …ako si mlada osoba (od 15 do 30) i/ili predstavnik lokalne udruge mladih i/ili za mlade, savjeta mladih ili neformalne inicijative mladih i želiš se informirati i sudjelovati u donošenju odluka u lokalnoj zajednici i želiš da se tvoje razmišljanje i ideje čuju.
…ako ste predstavnik jedinica lokalne samouprave: član profesionalnog osoblja zaposlenog u jedinicama lokalne samouprave,  ili politički predstavnik angažiran u upravljačkim tijelima tih jedinica te želite razvijati lokalne politike s mladima i za mlade.
 
Što je strukturirani dijalog?
 
Strukturirani dijalog je proces koji vuče korijene iz Europe, a u kojem se tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su za njih bitne poput, primjerice, stanovanja mladih, obrazovanja mladih i radničkih prava mladih. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u politikama za mlade kako bi se poboljšale kvalitete njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području.
Za više informacija o strukturiranom dijalogu posjetite: http://eupita.eu/eu-pita/sto-je-strukturirani-dijalog/
 
Zašto organiziramo ovaj seminar?
 
Seminar organiziramo kako bi se mladima i predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave detaljnije predstavio strukturirani dijalog i  mogućnosti njegove primjene u lokalnoj sredini, primjeri uspješnih projekata strukturiranog dijaloga i mogućnosti za njihovo financiranje kroz fondove Europske unije.
Na seminaru će sudionici razvijati i vlastite projektne ideje koje će potom prezentirati ostalim sudionicima kako bi mogli dobiti povratne informacije njih te ih unaprijediti prije same prijave.
 
Više informacija mogućnostima financiranja projekata strukturiranog dijaloga (KA3)možete pronaći na: http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/erasmus-opce-informacije/kljucna-aktivnost-3/
 
Koliko traje seminar, gdje se odvija, koje troškove pokriva organizator…?
 
Seminar traje jedan dan i održat će se 8. lipnja 2018. u zgradi Centra za mlade “Bunker“ u Samoboru (Ul. Savke Dabčević Kučar 8). Troškove hrane i putne troškove javnoga prijevoza pokrivaju organizatori. Za pomoć oko smještaja sudionici se mogu obratiti organizatoru. Organizatori ne isplaćuju dnevnice za sudjelovanje na seminaru. Precizne informacije o refundiranju putnih troškova i preciznom programu sudionici će dobiti par dana prije održavanja samog seminara. 
 
Gdje se prijaviti i do kada?
 
Prijave se zaprimaju do petka, 25. svibnja putem  sljedećeg obrasca: https://goo.gl/forms/m79WyD88AlwTcjY83
Nakon selekcijskog postupka izabrani kandidati koji će ostvariti pravo sudjelovanja bit će o tome obaviješteni do 28. svibnja.
Sve moguće upite oko ovog seminara uputite na e-mail mario@udruga-gradova.hr ili broj telefona 091/4668-008.
 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: