• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

30.09.2016.

Posljednje aktivnosti u sklopu projekta “Bolje strategije za mlade, mladi za bolje strategije”


U periodu od 12. do 14. rujna, u Zagrebu je održan posljednji sastanak na Erasmus+ projektu “Bolje strategije za mlade, mladi za bolje strategije”.  Sudionici sastanka ovom su prilikom zajednički evaluirali prethodnih godinu i pol istraživačkog i zagovaračkog rada, kao što su promišljali o follow-up koracima kojima bi osigurali održivost projektnih rezultata. Iako projekt formalno završava krajem rujna - nakon provedenih konzultacija s nacionalnim tijelima u službi mladih (u partnerskim zemljama), zagovaračke aktivnosti i dalje se nastavljaju odvijati na nacionalnoj i europskoj razini (Europske unije i Vijeća Europe). Projekt je dodatno osnažio nacionalna vijeća mladih u njihovom budućem radu, kao što je rezultirao ekstenzivnim istraživanjem i preporukama koje pružaju dobru bazu za naredne aktivnosti u području bavljenja kvalitetnijim politikama za mlade. To se prvenstveno tiče izrade i provedbe strateških dokumenata za mlade na nacionalnoj (uključujući regionalnu i lokalnu razinu), kao i onih na europskoj razini poput Strategije za mlade EU.

 

Spomenuto istraživanje i preporuke razvijene u sklopu projekta sadržane su u publikaciji “Mapping of Key Issues in Developing and Implementing Youth Policy Strategic Documents”. Projekt “Better Strategies for Youth, Youth for Better Strategies” vodi Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s još šest nacionalnih vijeća mladih (iz Austrije, Slovenije, Bugarske, Rumunjske, Cipra i Italije) te istraživačkim stručnjacima iz velške organizacije People and Work Unit, uključujući jednog od najvećih svjetskih stručnjaka za politike za mlade, profesora Howarda Williamsona.

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: