• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

17.06.2014.

Poziv na četvrte regionalne konzultacije o uređenju sektora mladih


povodom procesa donošenja Zakona o mladima,

u Rijeci 23.lipnja u prostorijama Filozofskog fakulteta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4, 51000 Rijeka

Predavaonica 405(4.kat) 

 

 

Poštovane i poštovani,

 

u posljednjih se godinu dana u Hrvatskoj odvija proces izrade Zakona o mladima. U njega je od samog početka bila uključena i Mreža mladih Hrvatske (MMH), najveći savez udruga mladih i za mlade u Hrvatskoj. Tijekom tog procesa, koji se pokazao iznimno izazovnim, Mreža mladih Hrvatske, kao jedan od relevantnih dionika u području politika za mlade u posljednjih 10 godina, uvidjela je da tema uređenja sektora mladih, njegova financiranja, rad s mladima, definiranje različitih organizacijskih statusa kao i niz drugih područja koje bi ovaj Zakon trebao prepoznavati i poticati, nisu dovoljno propitane, raspravljene, promišljene niti savjetovane sa samim sektorom i njegovim predstavnicima, kao niti s drugim zainteresiranim dionicima.

 

Budući da je jedan od najavljenih ciljeva ovog Zakona uređenje sektora mladih, kako bi se to kvalitetno i ostvarilo te kako bi se u konačnici propitali sami mehanizmi uređenja, Mreža mladih Hrvatske, uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih (MSPM) te Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU), organizira četiri regionalne javne konzultacije o uređenju sektora mladih. 

 

Ciljevi ovih konzultacija su:

 

1.       ispitati potrebe donošenja zakona o mladima,

 

2.       temeljito preispitati koji su mehanizmi potrebni kako bi se sektor mladih kvalitetno uredio,

 

3.       dobiti kvalitetan uvid i mišljenje što više relevantnih dionika i zainteresiranih strana o problematici uređenja sektora mladih.

 

Uzevši u obzir da postoji pregršt tema o kojima se može raspravljati na konzultacijama, teme će se specificirati kratkim upitnikom koji će ispunjavati sudionici konzultacija tijekom prijave o tome koje su im  teme najvažnije. Sukladno rezultatima tog kratkog upitnika, na konzultacijama će se raspravljati o tri teme. O temama za koje bude postojao najmanji interse primat ćemo pismena mišljenja. Na svim konzultacijama će biti dva facilitatora/ice koji će voditi raspravu.  Za teme za koje postoji najveći interes će biti osigurano i najviše vremena.

 

Upitnik i prijava za konzultacije se nalaze ovdje. Molimo da se prijavite do 21. lipnja u 16 sati kada će teme biti proglašene.

 

Nakon svake rasprave će se objaviti zaključci na internetskim stranicama Mreže i Ministarstva te stranicama i društvenim mrežama svih zainteresiranih dionika, a kako bi proces bio što utjecajniji i uključiviji.

 

Prve, druge i treće konzultacije su uspješno provedene u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

 

Zadnje konzultacije će se održati u Rijeci 23. lipnja 2014. u prostorijama Filozofskog fakulteta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4, 51000 Rijeka od 12 do 16h u predavaonici 405(4.kat) te pozivamo sve organizacije i zainteresirane dionike iz okolice Rijeke da nam se pridruže.

Konzultacije u ovoj regiji organiziraju se u suradnji s Udrugom Delta.

 

Na konzultacijama će sudjelovati te dati uvod gđa. Maja Sporiš, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih.

 

Za kvalitetno sudjelovanje u konzultacijama, snažno preporučujemo sljedeću literaturu:

 

                (literatura je poredana po relevantnosti)

 

1) Analize: izrađene za potrebe donošenja Zakona o mladima

 

2) Nacrt prijedloga Zakona o mladima

 

2) Mali rječnik pojmova politike za mlade i rada s mladima

 

2) Održivost organizacija mladih

 

3) Politika za mlade – hrvatska i europska praksa od 8 do 88 stranice

 

Ako na konzultacije dolazite izvan Rijeke, Mreža će vam osigurati povrat putnih troškova.

 

Radujemo se vašem dolasku i nadamo se da se vidimo u što većem broju.

 

Ukoliko imate pitanja možete se javiti na marin@mmh.hr ili 01 4573 937.

 

Marko Boko,

 

 

Predsjednik Mreže mladih Hrvatske.

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: