• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

27.02.2014.

Poziv na tribinu--Što garantiramo mladima?


Fokus: mladi

 

Što garantiramo mladima?

 

 Petak, 7. ožujka 2014., 10.00-14.00 sati

 

 Velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, 10 000 Zagreb

 

 

U sklopu projekta Društveni putokazi: smjer – nezaposlenost mladih, Mreža mladih Hrvatske organizira tribinu o nezaposlenosti mladih. Projekt se provodi uz podršku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba[1].

 

Cilj javne tribine jest podići svijest o problemu nezaposlenosti mladih  i osigurati relevantan javni prostor s mjerodavnim dionicima za raspravu o ovom problemu. Na javnoj tribini će se formirati zaključci koji će biti objavljeni na mrežnoj stranici MMH.

 

Ako želite saznati više o Garanciji za mlade[2], nedavno izrađenom planu njezine provedbe, međusektorskoj suradnji te općenito  nezaposlenosti mladih, nemojte propustiti ovu tribinu.

 

Također će se raspravljati o tome koje su reforme potrebne u obrazovanju i na tržištu rada te o poželjnim mjerama kako bi se cjelovitije pristupilo problemu.

 

 

Panelisti će biti:

 

 1. Sven Janovski, potpredsjednik, Mreža mladih Hrvatske
 2. Darko Šeperić, stručni suradnik za europske integracije / savjetnik za socijalnu politiku, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
 3. Mislav Balković, predsjednik, Udruga poslodavaca u obrazovanju
 4. Tatjana Dalić, pomoćnica ministra, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

 

 

Raspravu će moderirati Nikola Buković iz Mreže mladih Hrvatske.

 

 

Na tribini će se predstaviti i dijeliti brošura o Garanciji namijenjena organizacijama mladih i za mlade koja je također nastala u sklopu projekta Društveni putokazi: smjer – nezaposlenost mladih. U brošuri je na pregledan i mladima pristupačan način predstavljena Garancija za mlade i mogućnosti koje iz nje proizlaze.

 

 

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ove javne rasprave i doprinijeti joj svojim sudjelovanjem te Vas molimo da najavite svoj dolazak ispunjavanjem ovog obrasca

ili pozivom na broj telefona: 01/4573 937.

 

 

Nakon rasprave je predviđen mali domjenak te se nadamo da nam se možete pridružiti istome.

 

 

Radujemo se vašem dolasku i nadamo se da se vidimo u što većem broju.

 [1] Stavovi i mišljenja izrečeni na ovoj raspravi ne predstavljaju nužno mišljenja i stavove Grada Zagreba.

[2] Garancija za mlade (eng. Youth Guarantee) je cjelovit pristup mladim osobama ,  osmišljen s ciljem njihovog lakšeg uključivanja na tržište rada, prema preporuci Europske komisije  usvojene u travnju 2013.  godine. Kako bi smanjila nezaposlenost mladih, čiji je rast zabilježen u gotovo svim zemljama Europske unije, Komisija je preporučila zemljama članicama da  donesu mjere koje će mladima od 15 do 25 godina omogućiti zaposlenje, naukovanje, pripravništvo ili nastavak obrazovanja, u  4 mjeseca od ulaska u nezaposlenost ili izlaska iz procesa obrazovanja/usavršavanja.

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: