• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

17.12.2015.

Poziv za udruge/neformalne inicijative za prijavu na projekt "Lokalne priče: put prema ljudskim pravima"


Zainteresiran/a si za temu ljudskih prava, ali ne znaš odakle početi?
Imaš sjajnu ideju za projekt, ali tvoj projektni prijedlog nije prošao na natječaju za udruge?
Imaš puno planova za iduću godinu, ali nisi siguran/a kako ih uspješno sprovesti u djelo?
Ukoliko si spreman/na svima ispričati jednu lokalnu priču, i više si nego dobrodošao/la da u narednim retcima saznaš o mogućnostima koje se nude kroz prijavu na ovaj poziv!
* * *
 
Pozivamo udruge i neformalne inicijative mladih i za mlade s područja Hrvatske u čijem je fokusu zaštita ljudskih prava i ranjivih skupina da se uključe u proces edukacije i mentorstva kroz projekt “Lokalne priče: put prema ljudskim pravima”. Udruge koje budu sudjelovale u projektu će kroz vremenski period dulji od godinu dana dobiti priliku povezati se s drugim sličnim organizacijama iz Hrvatske, produbiti osnovna znanja iz područja zaštite ljudskih prava te steći praktična znanja o pisanju projekata i projektnom menadžmentu. Nakon tri edukacijska modula koja pokrivaju sadržaje iz ovih područja, udruge i inicijative koje budu sudjelovale u projektu moći će zatražiti i dodatne jednodnevne edukacije, ovisno o njihovim potrebama.
 
Četiri odabrane udruge/inicijative dobiti će potporu u provedbi projekta od strane četiri organizacije uključene u projekt - Nansen dijalog centra (Osijek), Udruge MoSt (Split), Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (Zagreb) te Udruge Igra (Zagreb). Kroz mentorsku podršku, odabranim udrugama i inicijativama pružit će se pomoć i u kreiranju plana aktivnosti za narednih godinu dana njihova rada.
 
Cilj projekta
 
Cilj projekta je razvoj osnovnih znanja u zagovaranju i zaštiti ljudskih prava te omogućiti udrugama edukacije iz područja koje smatraju bitnima za svoj rad i razvoj. Na taj način, kroz proces osnaživanja udruga, ujedno se i osigurava bolji pristup zaštiti i promociji ljudskih prava na lokalnim razinama.
 
Kome je namijenjen poziv?
 
Poziv je namijenjen manje iskusnim organizacijama koje djeluju u području zaštite i promocije ljudskih prava na lokalnoj razini te kojima su su edukacije i mentorska podrška nužne za daljnji rast i osamostaljivanje. Pored toga, uvjet je da se udruga ili inicijativa u svome radu primarno bavi zaštitom prava djece i mladih. Prilikom odabira nastojati će se zadovoljiti i kriterij geografske rasprostranjenosti.
 
 
Svi troškovi sudjelovanja su pokriveni, a više informacija o programima edukacije i rokovima prijave pogledajte u službenom POZIVU 
 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: