• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

07.05.2015.

Rad s mladima čini razliku


Druga europska konvencija o radu s mladima održala se u Briselu, od 27. do 30. travnja, u okviru belgijskog predsjedavanja Vijećem ministara Vijeća Europe.
 
Konvencija je okupila preko 400 sudionika iz različitih sektora - donositelje odluka, istraživače i praktičare koji su ponudili svoja iskustva i uvide kako bi:
- identificirali razvoj praksi i politika rada s mladima od 2010. godine,
- razgovarali o izazovima s kojima se susreće rad s mladima na lokalnoj, nacionalnog i europskoj razini,
- pronašli zajedničke točke u raznolikosti praksi i politika s ciljem poticanja prepoznavanja i priznavanja rada s mladima.
 
Tijekom 4 dana programa održano je gotovo stotinu različitih aktivnosti, od plenarnih diskusija do posjeta organizacijama na terenu, a svi doprinosi sudionika prikupljeni su te su poslužili kao temelj za završnu Deklaraciju. Cilj Deklaracije je:
- doprinijeti oblikovanju strategije za razvoj rada s mladima u Europi,
- potaknuti institucionalne procese koji bi vodili dogovoru o vrijednosti i važnosti rada s mladima na razini Vijeća Europe i Europske unije,
- poslati glasnu poruku donositeljima odluka i praktičarima da nastave razvijati i inovirati rad s mladima u Europi.
 
Posljednji dan Konvencije predstavljena je Deklaracija koja sadrži niz preporuka usmjerenih Europskoj uniji i njezinim članicama, Vijeću Europe, Ujedinjenim narodima i drugim institucijama koje se bave mladima. Deklaracija podcrtava da rad s mladima nije luksuz nego da se radi o ključnoj sastavnici socijalne Europe. Ako institucije ne ulože u rad s mladima zapravo se odriču svoje odgovornosti prema mladim generacijama te propuštaju priliku za jačanjem civilnoga društva i rješavanjem velikih društvenih izazova (poput nezaposlenosti ili ekstremizma) današnjice.
 
Na Konvenciji je sudjelovala i hrvatska delegacija koju su činili Matija Mihael Mandir (Status M), Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja), Martina Horvat (Ambidekster klub), Morana Makovec (Ministarstvo socijalne politike i mladih) i Anamarija Sočo (Mreža mladih Hrvatske).
 
Ovdje možete pročitati Deklaraciju.Podijeli zanimljivost sa društvom: