• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

05.10.2016.

Strukturirani otoci na Korčuli


Tijekom 30. rujna i 1. listopada 2016. u Veloj Luci na otoku Korčuli održana je konferencija "Strukturirani otoci" čiji sudionici su bili predstavnici mladih i donositelja odluka s otočnih područja RH. Projekt „Strukturirani otoci“ provodi Udruga Delta u suradnji s partnerima NUM Fabrika ideja, Svjetski savez mladih Hrvatske, Klub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske u periodu od 01. lipnja – 31. prosinca 2016. godine.

 

Projekt se provodi u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa. Financijsku podršku za provedbu projekta pružaju Agencija za mobilnost i programe EU i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Projekt za cilj ima ojačati suradnju između mladih i donositelja odluka kao i potaknuti mlade na uključivanje u procese donošenja odluka.

 

Konferencija na Korčuli okupila je 40 sudionika (30 mladih i 10 donositelja odluka) s različitih otoka u Hrvatskoj. Sudionici su imali prilike upoznati se s procesom strukturiranog dijaloga, raditi na umrežavanju, podijeliti svoja iskustva i sudjelovati u interaktivnim radionicama tijekom kojih su radili na pronalasku adekvatnih rješenja za ključne probleme mladih u njihovim zajednicama.

 

Tijek konferencije popraćen je snimanjem iz čega će proizaći kratki dokumentarni film. Također, u izradi je priručnik u obliku stripa na temu „Mogućnosti primjene strukturiranog dijaloga na lokalnoj, otočnoj razini“ kao materijal za širenje rezultata. Projekt se nastavlja održavanjem sastanaka tijekom mjeseca listopada i studenog na 4 hrvatska otoka koji su za to iskazali interes. Tijekom sastanaka, sudionici će imati prilike, uz stručnu podršku, izrađivati planove za suradnju s lokalnom zajednicom.

 

Kontakt osoba: Mirela Pašić, 098/912-5897
Podijeli zanimljivost sa društvom: