• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

12.02.2014.

Svečano predstavljen projekt "Garancija za SVE mlade"


Mreža mladih Hrvatske je, kao jedna od 11 udruga kojima su odobrena bespovratna sredstva na natječaju „Podrška programima OCD-a u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine“ iz IV. Komponente IPA-e Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, prisutvovala svečanom predstavljanju projekata održanom u ponedjeljak u Kući Europe.

 

Tamo su predstavljani projekti koji će biti financirati temeljem natječaja kroz koji je osigurano  1.008.718, 04 eura kako bi se ojačale sposobnosti i vještine organizacija civilnog društva za zagovaranje politika usmjerenih na promicanje zapošljivosti, društvene uključenosti i poboljšanja kvalitete života svih hrvatskih građana, s posebnim naglaskom na ranjivim društvenim skupinama. Popis svih odobrenih projekata dostupan je ovdje

 

Mreža mladih Hrvatske ostvarila je financiranje za projekt nazvan „Garancija za SVE mlade“, a koji će provoditi u partnerstvu s Centrom za mladež Zaprešić, udrugom Igra, SOS Dječjim selom Hrvatska i Nacionalnim vijećem mladih Austrije.


“Garancija za SVE mlade” je projekt osmišljen na temelju višegodišnjeg iskustva u radu s mladima iz alternativne skrbi, kao i dubinskog promišljanja trenutnog socioekonomskog položaja svih mladih u Hrvatskoj, a posebno onih iz sustava alternativne skrbi, kao skupine u povećanom riziku od socijalne isključenosti. Naime, premda se trenutno iznimno visokoj nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj nastoji doskočiti implementacijom Garancije za mlade,  javne politike koju su u svoje sustave odlučile integrirati brojne europske zemlje, kada je riječ o skupinama u riziku od društvene isključenosti, teško je predviđati njezinu uspješnost.


Iz tog su razloga partneri odlučili provesti projekt kojim će istražiti stupanj iskorištenosti i mogućnosti uključivanja mladih iz sustava alternativne skrbi u paket mjera u sklopu aktivne politike zapošljavanja, koji također predstavlja dio Garanacije za mlade.
Projektom se teži ostvariti sljedeće rezultate:


razviti učinkovit sustav praćenja implementacije Garancije za mlade,  koji poseban naglasak stavlja na mlade iz sustava alternativne skrbi


osnažiti kapacitete projektnih partnera iz Hrvatske za aktivno praćenje i zagovaranje javnih politika za mlade iz sustava alternativne skrbi, a posebno u području implementacije Garancije za mlade


• osmisliti te donosiocima odluka predstaviti održive preporuke za uključenost mladih iz sustava alternativne skrbi u uspješnu provedbu Garancije za mlade

 

Imajući na umu ostvarenje navedenih rezultata, projektni parteri  žele doprinijeti i ostvarenju višeg stupnja socijalne inkluzije mladih iz sustava socijalne skrbi, a posebno onih uključenih u provedbu mjera u sklopu Garancije za mlade, koji  tim putem ulaze na tržište rada. Putem pažljivo osmišljenih klastera aktivnosti koji uključuju niz istraživačkih i zagovaračkih aktivnosti te aktivnosti kojima se osnažuju kapaciteti organizacija za kvalitetno zagovaračko djelovanje, partneri žele doprinijeti većoj kvaliteti života za gotovo četiri tisuće mladih iz sustava alternativne skrbi.

 

 

*Fotografija je preuzeta s web stranice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: