• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

30.12.2013.

Trogodišnje strukovno obrazovanje u fokusu


U Zagrebu je 17. prosinca u organizaciji Mreže mladih Hrvatske održana konferencija "Socijalno uključivanje učenika i učenica u trogodišnjim strukovnim programima". Ovo je događanje poslužilo kao ključna točka niza Mrežinih aktivnosti posvećenih toj temi u 2013. godini. Konferencija je okupila niz sudionika i sudionica projekta, predstavnika različitih institucija i tijela državne uprave, ali i znatan broj ravnatelja, stručnih suradnika, nastavnika i učenika srednjih škola.

 

Aktivnosti Mreže u ovom području započele su 2012. godine uključivanjem u istraživački projekt "Mapiranje politika i praksi socijalne kohezije i socijalne inkluzije u trogodišnjem strukovnom obrazovanju", komparativno istraživanje koje je financirala Europska fondacija za stručnu izobrazbu (ETF) i koordinirala Londonska škole ekonomije i političkih znanosti (LSE). Osim na nacionalnoj razini, istraživanje je obuhvatilo i tri škole u njihovim lokalnim zajednicama - Čakovcu, Karlovcu i Rijeci. U navedenim su gradovima na temelju rezultata i preporuka istraživanja provedeni akcijski planovi. Oni su obuhvatili aktivnosti vezane uz poboljšanje unutarnjeg funkcioniranja škole, ali i potporu suradnji škole s različitim akterima u zajednici poput udruga, obrta i poduzeća.

 

Kroz radionički dio konferencije sudionici i sudionice imali su priliku izraziti vlastita iskustva i stajališta vezana uz temu. Mišljenja i iskustva sudionika poslužila su kao osnova za stvaranje objedinjenih zaključaka konferencije, koji će uskoro biti objavljeni.

 

Aktivnosti Mreže mladih Hrvatske provedene su u sklopu Programa "Centri znanja za društveni razvoj" Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Podijeli zanimljivost sa društvom: