• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

21.04.2015.

U Hrvatskoj održan Tjedan jednakosti


Prošli tjedan se je od 13. do 17. travnja u Hrvatskoj u 5 gradova (Split, Zadar, Rijeka, Donji Miholjac i Pula) obilježio Tjedan jednakosti te u dva grada(Šibenik i Lepoglava) jedan dan aktivnosti u sklopu tjedna jednakosti.

 

Ovom prilikom bi htjeli čestitati svim provoditeljima aktivnosti na odlično obavljenom poslu. Udruge koje su provodile aktivnosti su Info zona, Cinaz, Umki, Migra, Zum, Mladi u EU te Nezavisna udruga mladih Lepoglava.

 

 

 

 

U Splitu je Info zona organizirala izložbu ilustracija i izložbu fotografija, predavanje Ivana Bogdanovića na temu Kako se ponašati u društvu osoba s invaliditetom, imali su premijeru dokumentarnog filma  te čitanje kratkih priča. Sve to je bilo na temu jednakosti.

 

 

 

Više o Tjednu jednakosti u Splitu zajedno s fotografijama s  događaja i izložbi možete pronaći ovdje

 

 

Snažno preporučamo i da pročitate kratku priču na temu jednakosti „Đani“, priču koja je na temelju odluke peteročlanog žirija jednoglasno ponijela titulu pobjednika natječaja za najbolju kratku priču.

 

 

Priču možete pročitati ovdje.

 

 

U Zadru je udruga Cinaz organizirala niz aktivnosti u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar. Svoje projektne aktivnosti su radili pod motom „U znak jednakosti“. Organizirali su javnu tribinu 'Volontiranje među mladima: Svačiji Dom', zatim su imali dva dana aktivnosti koje su posvetili uređenju doma tako što su bojali ogradu doma te likovno uređivali balkone doma te su organizirali sportske turnire te koncert.

 

Više o aktivnostima udruge Cinaz možete saznati ovdje.

 

Sve fotografije koje su nastale za vrijeme Tjedna jednakosti u Zadru možete pronaći ovdje.

 

 

 

 

U Rijeci je udruga Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI obilježila Tjedan jednakosti nizom akcija pod nazivom Rekreacija jednakosti. Središnja aktivnost Tjedna je bio nogometni turnir u Romskom nasilju a djelić atmosfere možete vidjeti u ovom kratkom video uratku.

 

 

 Nešto duži film je nastao u sklopu tjedna te je bio prikazan zadnjeg dana tjedna jednakosti zajedno s izložbom fotografija koje su nastale za vrijeme turnira. Uskoro ćemo i to podijeliti s vama.

 

 

U Donjem Miholjcu udruga Migra si je kao cilj postavila zbližavanje, uvažanje i razumijevanje među pripadnicima različitih dobnih skupina. Organizirali su igranje raznoraznih društvenih i kartaških igara te šahovski turnir. Održali su radionicu iz područja umjetnosti s naglaskom na glazbenu i književnu umjetnost.

 

Sljedeći petak, 24. travnja, organiziraju veliko finale tjedna jednakosti gdje će u caffe baru Rost održati projekciju filma Young@heart koji govori o engleskom zboru umirovljenika koji pjevaju pop i rock pjesme. Nakon toga nastupit će miholjački zbor umirovljenica Miholjanke koji će tom prigodom izvesti nekoliko rock/punk pjesmama u svojem aranžmanu. Članovi Udruge Migra izvest će nekoliko pjesama iz mladosti umirovljenica u svojem aranžmanu. Na taj način simbolički se dočarava povezanost te se ruše stereotipi i predrasude. Poslije toga održat će se akustični koncert.

 

Kako je izgledao Tjedan jednakosti u Donjem Miholjcu pogledajte ovdje.

 

Posjetite 24. travnja Donji Miholjac i proslavite kraj tjedna jednakosti zajedno s Migrom.

 

 

Udruga ZUM iz Pule je svoje aktivnosti provodila pod nazivom „Autobus pun jednakosti“. U javnom prijevozu su izvodili kratke dramske crtice gdje su prerušeni u povijesne ličnosti (Rosa Parks, Marija Jurić Zagorka, Betty Friedan i Anna Frank) izvodili poznate povijesne scene ovih boraca za jednakost. Sve su snimali i prikazali su montirani video zadnjeg dana Tjedna jednakosti.

 

Slike s Tjedna jednakosti udruge ZUM možete vidjeti ovdje. 

 

 

Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave je povodom tjedna jednakosti u petak, 17. travnja, održala predavanje i radionica na temu borbe protiv diskriminacije.

 

 

Udruga Mladi u EU iz Šibenika je 17.travnja 2015.godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“  u Šibeniku organizirala predavanje „Prepoznaj i spriječi diskriminaciju“. Kroz predavanje profesorica Zorana Vrbičić informirala je građane o vrstama i problemima diskriminacije te ih potaknula na razmišljanje da li i oni svojim ponašanjem i postupcima potiču i toleriraju diskriminaciju.

Više o tome možete pročitati ovdje.

 

 

 

 

Aktivnosti održane povodom Tjedna jednakosti provedene su u sklopu projekta U ime jednakosti koji realiziraju Centar za mirovne studije, Cenzura Plus i Mreža mladih Hrvatske, a financira Europska unija.

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: